REVIEW: 20 DAGEN SUIKERVRIJ!

Vandaag maak ik een review van een kookboek dat ik een tijdje geleden aankocht. Het is een kookboek waar recepten in staan zonder suiker.  “20 dagen suikervrij” zo heet het boek.

De titel zegt het al zelf. Je gaat 20 dagen zonder suiker eten. Alle recepten in het boek zijn zodanig opgesteld dat ze geen suiker bevatten en dat je toch lekker kan eten.

Het is dus een receptenboek dat samengesteld is met allemaal recepten die geen suiker bevatten. De recepten zijn dus puur natuur. Tegenwoordig vind je alleen maar voeding mét suiker, dit boek is dus een welkome verademing.

Onze maatschappij is er tegenwoordig op voorzien om mensen snel en makkelijk eten te geven maar daardoor is onze voeding helaas niet meer zo gezond. Er zijn veel voordelen aan suikervrij eten.

20 dagen suikervrij

Alle voeding uit pakjes en zakjes zit immers vol met bewaarmiddelen en suiker. Hierdoor gaat het lekker zoet smaken en kan het lang in de koelkast blijven staan. Er is niets natuurlijks aan voeding uit pakjes.

Ben je op zoek naar gezonde voeding en gezonde maaltijden dan is het beter dat je aan de slag gaat met natuurlijke voeding. Voeding die recht uit de grond of van de bomen komt.

“20 dagen suikervrij” geeft je de mogelijkheid om 20 dagen zonder suiker, gezond en natuurlijk te eten. Het is dus een veelbelovend boek waarmee één ieder gezond kan worden.

→ Ga DIRECT naar de GEHEIME kortingspagina!

Is suiker ongezond voor je?

Dat is een goede vraag. Er wordt de laatste maanden steeds meer aandacht besteedt aan het stofje suiker. En de conclusies hieromtrent zijn niet altijd even duidelijk.

Houd altijd in gedachten dat elk mens anders is en gebruik je gezond verstand.

Algemeen wordt er aangenomen dat suiker zorgt voor hart en vaatziekten, diabetes, kanker en obesitas. Maar dat is niet helemaal en echt wetenschappelijk bewezen. (bron)

Suiker zou ook verslavend zijn. Maar ook hier zijn wetenschappelijke testen die die beweringen niet altijd staven.  (bron) Het is dus belangrijk goed na te denken en met mate te eten. Dit zorgt altijd voor de beste resultaten.

Te veel is altijd té veel en dus altijd ongezond. Zo zijn er verschillende redenen waarom té veel suiker ongezond is voor jou. (bron)

Denk maar aan:

 • Dikker worden.
 • Je hart houdt niet van suikers.
 • Acne. (bron)
 • Meer kans op depressie.(bron)
 • Vette lever. (bron)
 • Energie zuiger. (bron)

Wat is het boek “20 dagen suikervrij”?

Het boek 20 dagen suikervrij is een boek dat je helpt met jouw gezondheid op peil te brengen. Het is gebaseerd op een suikervrij dieet. 20 dagen zonder suiker.  Hierbij worden alle suikers uit het voedsel gebannen.

Het boek helpt jou gezond worden, afkicken van suiker en gezonde recepten maken en eten. Hierdoor zal je lichaam zich van binnenuit kunnen herstellen en terug optimaal kunnen functioneren.

Dit boek staat vol met eten zonder suiker recepten. Het is een kookboek voor het hele gezin. Er staan verschillende soorten recepten in. Dus wil je graag suikervrij eten en suikervrij bakken en koken? Lees dan zeker verder!

Wie is de maker van de cursus? Ria Kamelle

Ria Kamelle“20 dagen suikervrij” werd geschreven door Ria Kamelle. Deze vrouw zijn we al eens tegengekomen. Ze schreef ook het boek “Slank door de overgang”.

We kunnen zeggen dat Ria Kamelle allerlei boeken op de markt brengt met het oogpunt om voornamelijk vrouwen boven de 40 te helpen met hun gezondheid.

Eens je een bepaalde leeftijd bereikt is het immers veel moeilijker om gezond te blijven. De kilootjes vliegen er al snel bij en je voelt je ook minder fit. Gelukkig zijn hier middeltjes voor.

Ria Kamelle helpt deze mensen verder in hun zoektocht naar een gezond leven en een gelukkige geest.

Als je de websites en verschillende producten van Ria bekijkt, dan kan je makkelijk alles opzoeken. Er wordt niet vervelend gedaan en alles is helder en duidelijk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus “20 dagen suikervrij” is hoofdzakelijk bedoeld om vrouwen boven de 40 verder te helpen met hun gezondheid.  Vrouwen boven de 40 krijgen immers te maken met hormonale veranderingen.

Hierdoor zullen ze meer buikvet hebben en zwaarder worden. Vaak is dit buikvet hardnekkig en moeilijk kwijt te spelen. Dit geldt trouwens ook voor mannen. Buikvet verliezen is niet gemakkelijk.

Mannen kunnen vanaf hun 40 jaar ook in een penopauze komen en hormonale veranderingen ervaren. Ook zij kunnen buikvet ontwikkelen en op zoek zijn naar oplossingen.

Het boek “20 dagen suikervrij” is dus bedoeld voor vrouwen en mannen boven de 40 die sukkelen met hormonale klachten en terug aan hun gezondheid willen werken.

Het boek is evengoed bedoeld voor mensen van alle leeftijden die suikervrij en gezond willen gaan eten.

Wat leer ik in deze cursus?

Het “20 dagen suikervrij” boek leert je gezond omgaan met voedsel. Het geeft je een leidraad doorheen suikervrije voeding en biedt een heel aantal recepten.

boodschappenlijstjes

In het boek krijg je ook de nodige uitleg over suiker, gezonde voeding, koolhydraten en andere basiszaken. Het boek is informatief en geeft jou informatie over gezonde voeding.

Wat is de inhoud van de cursus “20 dagen suikervrij”?

In het boek “20 dagen suikervrij” staat veel informatie over gezonde voeding. Ik vertel jullie hier de belangrijkste onderwerpen die aan bod komen. Er wordt verteld hoe het er aan toe gaat in jouw lichaam:

 • Hoe werkt de bloedsuikerspiegel en hoe zorg je ervoor dat die goed staat.
 • Achtergrondinformatie over de werking van het lichaam.
 • Belangrijke informatie om ook effectief gewicht te gaan verliezen.
 • Hoe zorg je ervoor dat je veel vet kan gaan verbranden ipv het vet te gaan opslaan.
 • Uitleg over de werking/reactie van jouw lichaam tijdens en na het eten van suikerrijk voedsel en gerechten.
 • Wat mag je wel eten, wat mag je niet eten.
 • Heel veel tips over verborgen suikers die een slechte invloed hebben in jouw lichaam en hoe dat werkt.

Naast de informatie die je terugvindt in het boek, krijg je in dit boek natuurlijk ook de recepten. Deze zijn voedzaam en lekker.

 • 50 gezonde, lekkere en suikervrije recepten.
 • Recepten die je kan klaarmaken op minder dan 30 minuten tijd.
 • De recepten worden gemaakt met natuurlijk voedsel.

Je krijgt dus heel wat informatie en bovenop het boek krijg je ook nog 6 bonussen. Deze zijn gratis. 6 bonussen is extra veel. De vraag is dan ook of deze de moeite waard zullen zijn.

Voordelen, nadelen

20 dagen suikervrijEr zijn altijd voordelen en nadelen aan een boek. Hier is dat niet anders.

Terwijl sommige mensen zich afvragen of Ria Kamelle wel écht bestaat en of ze niet onder een fictieve naam handelt, zijn er andere mensen die de inhoud belangrijker vinden.

Ik hoor bij de tweede soort. Het stoort me niet wie het boek heeft uitgebracht. Het stoort me wél als het boek me niets te vertellen heeft en ik geld betaald heb voor iets dat niet de moeite waard is.

Je maakt dus steeds zelf je keuze in wat jij belangrijk vindt of niet.

Ja! Ik wil suikervrij leven. Breng me naar de kortingspagina! >>>

Voordelen.

 • Heldere duidelijke uitleg over voeding en suikers.
 • Veel variatie mogelijkheden.
 • Kant en klare menu’s voor 20 dagen.
 • Het hele gezin kan samen eten. Het zijn recepten, maaltijden die iedereen lust en lekker vindt. Samen eten is ook fijner.
 • Gezonde, voedzame en lekkere recepten.
 • Geen dure supplementen, pakjes of zakjes nodig. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke voeding.
 • 100% glutenvrij en suikervrij!
 • Leer etiketten lezen zodat je weet wat je koopt.
 • Je krijgt een voldaan gevoel na de maaltijden. Het dieet is op deze manier makkelijk vol te houden. Het voelt niet als een dieet, eerder als een levensstijl wijziging.
 • Dadelijk aan de slag na betaling!
 • Recepten die je kan maken als je het druk hebt: de recepten zijn snel klaar en ze zijn ook makkelijk klaar te maken.

koekie monster

Nadelen.

 • Het programma beweert 3-7 kilo vet te verliezen op 20 dagen maar dat is natuurlijk onzin en alleen een verkoopspraatje. Als je al 7 kilo zou verliezen dan zal het zeker geen vet zijn, maar eerder vocht.
 • De bonussen zijn onnozel en teleurstellend.

Eén van de belangrijkste voordelen van het boek vind ik dat je een heleboel recepten krijgt die niet alleen suikervrij maar ook glutenvrij zijn.

Gluten brengen het lichaam van de mens vaak in disbalans. Veel mensen hebben hier geen benul van en denken dat het “niet-eten van gluten” een modetrent is.

Dat is het écht niet. Als je een paar weken zonder gluten gaat eten, zal je snel merken dat dit een ongelooflijk verschil kan maken in jouw gezondheidstoestand.

Bonussen.

Zoals ik reeds vertelde zijn er 6 bonussen te verkrijgen bij het “20 dagen suikervrij” boek. Een bonus is altijd leuk. Maar als je als verkoper een bonus bij een product geeft dan moet het ook een zinvolle en goede bonus zijn.

Anders kan je er evengoed geen bonussen bij geven. En zoals je al leest, ben ik geen grote fan van de bonussen. Het mogen dan wel 6 bonussen zijn, maar ze zijn erg verwaarloosbaar.

Bij elke bonus staat dan ook aangegeven hoeveel deze zouden waard zijn in euro’s. En laat dat misschien de bonussen nog onnozeler maken dan dat ze al zijn. Je merkt immers al snel dat die prijzen belachelijk zijn.

Geen mens die echt die bedragen zou neertellen als hij zou weten wat hij er voor in ruil kreeg.

Maar goed, je betaalt niet voor de bonussen dus krijg je ze er zo bij en kan je zelf kiezen of je ze de moeite waard vindt of niet.

Bonus 1: Startersgids 20 dagen suikervrij

Dit boek legt uit hoe je aan de slag moet gaan met “20dagen suikervrij”. Je krijgt dus eigenlijk een beetje dezelfde informatie als die in het oorspronkelijke ebook.

Je krijgt ook nog:

 • Uitleg over waar je moet opletten als je uit eten zou gaan. Wat je dan wel en niet kan bestellen.
 • Uitleg over de processen die in jouw lichaam zullen gaan plaatsvinden als je “20 dagen suikervrij” gaat volgen.
 • Hoe je blijvend gewicht kan verliezen en je streefgewicht kan behouden.
Bonus 2: Boekje met 10 suikervrije dranken.

suikervrije drankjesDit boekje bevat wat het zelf zegt. Tien dranken zonder suiker. Het is inderdaad zo dat er tegenwoordig heel veel frisdranken geconsumeerd worden.

Maar elk mens met gezond verstand weet dat deze vol suiker en chemische troep zitten en dat je ze dus niet moet drinken als je gezond wil leven.

De tien suikervrije dranken zijn ook niet zo speciaal als je dan wel zou verwachten. Je bent ze vast al wel tegengekomen en je vindt ze zo ook op het internet terug.

Bonus 3: Boekje met 10 suikervrije desserten.

Dit boekje bevat tien recepten zonder suiker als dessert. Zoetigheid dus. Heerlijk lekker is dit wel. Ik hou altijd van een dessertje ten paste tijden en dat is bij de meeste mensen zo.

Een goed dessert kiezen kan soms lastig zijn en daarvoor is deze bonus dan wel weer handig. De recepten zijn eenvoudig en makkelijk te maken. Denk maar aan cakes, taart, muffins of koekjes.

Bonus 4: Boodschappenlijstjes.

Deze bonus is handig. Een boodschappenlijstje is altijd handig, maar als je het er niet bij zou krijgen dan kost het een kleine moeite om het zelf te maken.

Claimen dat deze bonus 10 euro waard is, is compleet belachelijk.

Bonus 5: Facebook community.

Ook hier staat er aangegeven dat deze bonus een waarde heeft van 19euro. Maar waar halen ze dit bedrag? En een groep op Facebook heeft geen geldwaarde.

Mensen die elkaar helpen, ondersteunen en van ideeën wisselen, daar plak je geen geldbedrag op. En of dit echt een meerwaarde is, is bediscussierbaar. Het lijkt me eerder logisch dat je hier sowieso toegang voor krijgt.

Bonus 6: Motivatie emails en updates.

Tja, ook dit is geen bonus om achterover te vallen. De emails bevatten dezelfde informatie als diegene die je al in het boek kan vinden en zijn niet echt een meerwaarde.

emails

Er worden andere producten in aangeprijst en jij staat ondertussen op de mailinglijst. Zij halen er -naar mijn mening- meer voordeel uit. Dat hoeft geen probleem te zijn maar noem dit dan geen “gratis bonus”.

Garantie.

Je hebt bij het boek een 30-dagen-geld-terug garantie. Dat vond ik erg leuk om te zien.  Het geeft je immers de veiligheid dat als je niet tevreden bent met het boek dat je dan steeds je centen kan terugvragen.

Als je de ervaringen van anderen leest, dan merk je ook dat er vlot gecommuniceerd wordt, dus ook de teruggave van je aankoop, zou zonder problemen moeten kunnen.

Ervaringen.

Op de website van de “20 dagen suikervrij” cursus zie je allerlei ervaringen staan van andere mensen. Ook op de Facebook community. Uiteraard staan hier wat valse ervaringen tussen, zo gaat dat bij elk boek en elke cursus.

Dat wil niet zeggen dat de andere ervaringen niet echt zijn. Als je even op zoek gaat, merk je dat je hoofdzakelijk positieve reacties leest.

Mijn ervaring en mijn mening.

Het boek an sich is dan ook erg goed. Het is namelijk niet zo dat omdat de bonussen slecht zijn het boek niet goed zou zijn.

 • Het boek is mooi gemaakt en ziet er leuk uit.
 • Het is eenvoudig en handig in gebruik.
 • Het boek start met een duidelijke inhoudsopgave, zo kan je makkelijk naar bepaalde hoofdstukken wisselen.
 • Er is aandacht besteedt aan de layout van het boek en het leest ook erg makkelijk.
 • Er staan mooie foto’s in van de gerechten.
 • De recepten hebben duidelijke instructies.
 • De uitleg van de recepten is helder en eenvoudig zodat ze makkelijk te maken zijn. Geen ingewikkeld gedoe.

De recepten zijn lekker en eenvoudig maar houdt in je achterhoofd dat je niet op restaurant gaat en jij ze zelf maakt. Ze zijn dus gewoon simpel! Maar wel heel erg lekker.

Ik vind het heel jammer te zien dat mensen elkaar wat wijs maken om dingen te verkopen. Iedereen weet dat je niet op een gezonde manier 7 kilo verliest op 20 dagen tijd. Zo werkt dat immers niet.

Maar het trekt wel aan. Het verkoopt.  Ik zet de feiten voor jou op een rijtje en dat is heel simpel: Het boek 20 dagen suikervrij zit erg goed in elkaar en is de moeite waard. De bonussen en de verkoopspraatjes zijn belachelijk en zelfs ergerlijk.

Wat kost “20 dagen suikervrij”?

Het boek kost 49 euro. Dat is in eerste instantie een vrij hoog bedrag maar wat je ervoor krijgt, is dan wel de moeite waard. Door suikervrij te gaan eten, geef je jezelf het mooiste cadeau.

Suiker eten zorgt voor ziekte. Kankers bijvoorbeeld teren op suiker. Hoe minder suiker je consumeert, hoe beter dat is voor je lichaam. Ik ben dus grote fan van een boek met alleen maar suikervrije recepten.

Het boek is alleen online te koop. Dit gebeurt via een beveiligde pagina waar je dan moet betalen met Ideal, Bancontact, PayPal of Mastercard, Visa.

dessertBij betaling moet je een mailadres ingeven. Zorg dat je dit juist invult want via deze mail zal jij het boek toegestuurd krijgen

Zodra je het boek gaat kopen, krijg je een mail van Ria Kamelle. In die mail staat dan een link waar je moet op klikken om rechtstreeks naar het boek te gaan.

Je kan dit programma openen op laptop, gsm, ipad. Je hoeft er geen speciale programma’s voor te hebben of te installeren. Het boek zit immers in een PDF bestand en kan je zo op de computer openen en opslaan.

Wat zijn de resultaten als je met “20 dagen suikervrij” aan de slag gaat?

De resultaten zijn simpel. Je zal gezonder worden. Als je dit programma volgt en je gaat 20 dagen suikervrij eten dan zal je merken dat je:

 • Kilo’s verliest.
 • Buikvet vermindert.
 • Frisser voelt.
 • Meer energie hebt.
 • Geen zin meer in zoet.
 • Je lichaam wordt van binnenuit gereinigd.
 • Blijvend gewichtverlies, geen jojo effect.

Is “20 dagen suikervrij” zijn geld waard en doet het wat het beloofd?

Het programma kost 49 euro. Ik vind het persoonlijk een beetje duur maar ik moet wel zeggen dat ik het de moeite waard vind. Het is dus een dubbel gevoel.

49 euro betalen is niet niks. Dus in eerste instantie voelt het een beetje vervelend maar als je dan het boek op de computer hebt en je kan er lekker mee aan de slag gaan, merk je wel de kwaliteit van de recepten en belangrijker nog: je ziet en voelt de resultaten!

Conclusie: “20 dagen suikervrij”.

20 dagen suikervrijAls conclusie kan ik zeggen dat het boek doet wat het beloofd. Het ebook zelf is erg goed en bevat lekkere en makkelijk te maken recepten.

De bonussen daarentegen vind ik een beetje onnozel. Je geeft geen bonus die eigenlijk geen bonus is. Uitgezonderd het receptenboekje met dessertjes zijn de bonussen niet echt de moeite waard.

Het zou dus juister zijn om te zeggen dat het boek “20 dagen suikervrij” geleverd wordt met 1 of 2 bonussen. Dat zou een fijner gevoel geven.

Maar de bonussen terzijde moeten we in alle eerlijkheid zeggen dat het boek op zichzelf meer dan de moeite waard is en dat de recepten lekker, makkelijk en smaakvol zijn. Met dit boek kan je zeker jouw gezondheid opkrikken.

Heb je nog vragen bij deze review of wil je ons iets laten weten, stuur dan zeker een berichtje of een mailtje. Wij helpen jou graag verder!

→ Ga DIRECT naar de GEHEIME kortingspagina!

Extra tips!

Ben je op zoek naar verschillende receptenboeken en zie je door het bos de bomen niet meer? Dat kan. Er is zoveel goeds op de markt. Ik geef je daarom nog 3 geweldige boeken die je zeker een keertje moet bekijken!

 1. Koolhydraatarm 30 dagen menu
 2. Fitchef Family.
 3. De Keto Revolutie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *