Online Pinterest Training Review! Lees dit eerst! Is deze cursus zijn geld waard?

Vandaag de Online Pinterest Training Review! Ja het bestaat! Een training om je te leren werken met Pinterest. Het is wonderbaarlijk hoe er tegenwoordig voor alles en nog wat een training te vinden is.

Maar waarom zou je deze Online Pinterest Training Review verder lezen? Wel in deze review vind je alle belangrijke informatie terug over deze training. De training zorgt ervoor dat jij een “Master Pinterest als een Pro” wordt!

Sociale Media is in deze tijden erg belangrijk en de invloed ervan is niet te onderschatten. Veel bedrijven en zelfstandigen gaan dan ook aan de slag met Sociale Media en Pinterest is daar ééntje van. 

Het inzetten van Sociale Media om je bedrijf te promoten is een goed idee en kan zorgen voor een snelle boost in je business. Maar hoe doe je dat precies? En hoe doe je het goed? 

pincreative

Ben jij een ondernemer en ben je op zoek naar een manier waarop je Pinterest snel en constructief kan inzetten om meer klanten te genereren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze Online Pinterest Training Review vertel ik je alles wat je zal krijgen als je met deze cursus aan de slag gaat.

Je zal in deze training alles leren wat je nodig hebt om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.  Deze PinCreative cursus is speciaal gemaakt voor ondernemers die willen leren adverteren op Pinterest.

Benieuwd?  Master Pinterest als een Pro met deze cursus! Als ik het kan, dan kan jij het ook! Ik leg je graag in deze review uit, wat je allemaal kan verwachten, dus lees zeker verder! 

Ik wil dadelijk gaan kijken naar de Online Pinterest Training!>>>

Inhoud

Wat is de cursus: ” Master Pinterest Als Een Pro!”

pinterest als een proTijd om je te vertellen wat deze cursus dan precies is. Maar voor we dat doen leg ik je nog even uit wat Pinterest dan precies is.

Pinterest kan je het beste zien als een online zoekmachine die gratis is en die zich specialiseert in afbeeldingen. 

Een pinterest account bestaat uit verschillende borden. Die borden geef je dan een naam en daar kan je dan allerlei foto’s op pinnen die met datzelfde onderwerp te maken hebben. 

Wat is de cursus?

De Online Pinterest Training is een online cursus die je uitlegt hoe je Pinterest kan gebruiken voor jouw bedrijf. De training -met al zijn lessen en video’s- legt je precies uit hoe je Pinterest op de beste manier kan gebruiken om jouw bedrijf een boost te geven.

Hierdoor zal je -en dat is ook de bedoeling van de cursus- een constante stroom aan bezoekers krijgen en zo dus meer verkopen kunnen genereren!

De Online Pinterest Training van PinCreative is een uitgebreide cursus. Als je denkt dat je iets zal kopen dat niet veel om het lijf heeft, dan vergis je je. Dit is een echt lijvige cursus met alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan met Pinterest. 
 

Benieuwd hoe de cursus eruit ziet? Lees dan zeker verder in mijn Online Pinterest Training Review!

Het beste Pinterest e-book vind je hier!>>>

Wie is de maker van de cursus?

Arlette Dijkstra

PinCreative, het bedrijf achter deze Online Pinterest Training, is opgericht door Arlette Dijkstra. Zij is een onderneemster die al verschillende cursussen gemaakt en verkocht heeft.

Als je informatie over deze vrouw gaat opzoeken, dan zie je allemaal positieve verhalen verschijnen. Dat is fijn. Het schept vertrouwen in deze vrouw maar ook dadelijk in de producten die zij aflevert. 

Arlette blijkt een vrouw te zijn die tijd maakt voor persoonlijk contact met haar klanten en dat wordt enorm geapprecieerd. Ik kan dit ook bevestigen. Ikzelf heb met haar contact genomen met de vraag of ik deze cursus mocht inkijken en dit contact was erg vlot en zeer warm. 

Arlette is al een lange tijd ondernemer. Zo had ze eerst een eigen babymerk lijn opgezet waar ze dankzij Pinterest, erg veel kopers en klanten kon blij maken in haar webshop. 

Eind 2018 is ze gestopt met het babymerk en is ze zich volledig gaan focussen op Pinterest. Ze vond het een geweldig medium en ze besloot er een cursus van te maken om zo andere ondernemers verder te helpen met hun zichtbaarheid.

Ze volgde zelf verschillende cursussen en nam contact met Pinterest zelf. Hierdoor kent ze alle kneepjes van het vak en kan ze andere mensen de beste informatie geven om hun bedrijf te stimuleren. 

Arlette heeft zelf voor verschillende bekende bedrijven een pinterest account opgestart. Denk hierbij dan maar aan bedrijven zoals NPO Zapp, Meditation moments en Chicks love food.

Ben je op zoek naar een Pinterest cursus die je bedrijf de lucht kan doen invliegen? Dan is de cursus van Arlette een absolute must! Deze dame weet wat ze maakt en waar ze over spreekt! 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Als we een cursus bekijken, dan willen we graag weten wie hier het meeste plezier zal aan hebben, want niet elke cursus is goed voor iedereen. Het is dus belangrijk dat je goed gaat uitzoeken of jouw bedrijf Pinterest kan gebruiken. 

Ik som een aantal dingen op waar je rekening mee kan houden als je twijfelt om deze cursus aan te kopen. Ga je met Pinterest aan de slag dan houd je rekening met deze punten:

 • Gemiddelde leeftijdscategorie is tussen de 25-55 jaar.
 • Maken van verschillende soorten pins, elke dag een aantal keren.
 • Veel tijd besteden aan Pinterest (het vraagt veel tijd om succesvol te gaan pinnen)
 • Voor iedereen die via sociale media meer bezoekers wil trekken naar zijn website en zo ook meer klanten wil maken.
 • Mensen die op een waardevolle manier snel en efficiënt willen leren hoe je met Pinterest kan werken.

Voor wie is de Online Pinterest Training van PinCreative NIET geschikt? 

 • Deze cursus is  niet geschikt voor mensen die Pinterest al erg goed beheersen en al ver staan. In dat geval zal je je vervelen en alleen dingen lezen die je al kent.
 • De cursus is ook niet geschikt voor mensen die denken dat ze snel geld zullen verdienen zonder er veel te moeten voor doen. Denk eraan dat Pinterest tijd kost. Dit gaat niet van de ene op de andere dag.

Wat leer ik in deze cursus?

Als je met de “Master Pinterest als een Pro” cursus wil starten dan is het belangrijk dat je weet wat je precies zal leren in deze cursus.  Voor je aan de cursus start, wordt er jou een belofte gedaan. 

Die belofte is simpel: Je zou via deze cursus in staat zijn om een continue stroom van bezoekers te generen naar je website toe. Dit door een goede Pinterest strategie. 

Je leert om een goede strategie te ontwikkelen voor marketing op Pinterest. En zo zal je meer klanten en meer sales kunnen realiseren. De cursus is helder en duidelijk, zonder veel te veel omwegen. 

Je leert alleen datgene wat nodig is. En dit doe je stap voor stap. Zo leer je een goed professioneel Pinterest account opzetten.  Je leert alles over de verschillende tools die Pinterest bezit en dit krijg je nog extra:

 • De cursus is praktisch en doelgericht.
 • Snel antwoord bij al je vragen.
 • Updates en trends.
 • Onbeperkt toegang.

 

Boost hier je business met Pinterest!

Hoe ziet de Online Pinterest Training eruit?

Tijd om te bekijken wat je dan precies krijgt als je met deze cursus aan de slag gaat. De cursus bestaat uit verschillende video lessen waar alles één voor één netjes wordt uitgelegd. 

De cursus is onderverdeeld in 14 modules. In deze 14 modules zitten 45 korte en krachtige videolessen. Je kan de cursus volgen op je eigen tempo en de video’s verschillende keren terug bekijken als je dat wil. 

Je krijgt ook nog andere dingen als je met deze cursus start. Ik som het graag even voor je op. 

 • Toegang tot de community voor al je vragen.
 • Maandelijkse coaching calls.
 • 14 modules
 • 45 videolessen
 • Ebooks en Downloads

ebooks

Opdeling van de Online Pinterest Training.

De cursus is opgedeeld in 4 grote delen. Deze delen zijn dan weer onderverdeeld in andere kleinere modules en lessen. Zo blijft de cursus helder en overzichtelijk.

 1. Ebooks & Downloads.
 2. Pinterest Toolkit.
 3. Master Pinterest Als een Pro.
 4. Adverteren op Pinterest.

Je krijgt bij deze cursus ook nog e-books, checklists en spreadsheets. Op deze manier word je optimaal geholpen om met alles aan de slag te gaan.

Nu weet je al een beetje hoe de cursus eruit ziet. Je kan ook het Pinterest e-boek afzonderlijk kopen als je dat wil en zo starten. Later kan je dan nog met de cursus inspringen. Jij kiest!

Ik vertel je graag uitgebreid hoe de videocursus eruit ziet. 

Deel 1: Ebooks & Downloads.

Hier kunnen we kort zijn. In dit deel kan je de ebooks en de andere praktische informatie die gebundeld is downloaden. Denk hierbij aan:

 • Het pinterest ebook.
 • De begrippenlijst.
 • De checklist.
 • Vragenlijst.
 • Zo maak je geweldige pins.
 • Zoekwoorden onderzoek.
 • Marketing kalender.
 • Sheet met alles over statistieken.

Deel 2: Pinterest Toolkit.

In dit deel krijg je 6 lessen die je kan doornemen. Het zijn belangrijke en interessante onderdelen waar je zeker blij van gaat worden. 

 • Waarom Pinterest interessant is voor bedrijven.
 • Zo maak je een goede pin.
 • Checklist pinterest proof beeld.
 • Werken in bewerkingstool Canva.
 • Canva templates.
 • 5 extra tips om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten.

Deel 3: Master Pinterest Als Een Pro!

Module 1: Begin Hier.

Deze module bestaat uit twee lessen:

 • Welkom!
 • Voor je begint!

In deze module hoor je wat het doel is van Pinterest en wat je er allemaal mee kan bereiken. Arlette vertelt wie zij is, wat Pinterest is en wat je er allemaal mee kan bereiken.

Hier kom je te weten dat er maandelijks een live webinar is en dat je daar al je vragen kan stellen, bovenop de belangrijkste nieuwe updates en trends die hier gedeeld worden. 

In deze module word je ook gevraagd een vragenlijst in te vullen over je pinterest doelen. Doe dit en doe dit grondig, want er wordt later op teruggekomen.

Module 2: Wat is Pinterest en hoe werkt het?

Deze module bestaat uit drie lessen. En in deze drie lessen wordt er veel belangrijke informatie met je gedeeld. Dit zijn de drie lessen:

 • Wat is Pinterest en hoe werkt het?
 • Wat doen gebruikers op Pinterest?
 • De mogelijkheden voor bedrijven

Pinterest wordt in de categorie sociale media geplaatst, maar is het dat ook echt? Volgens Arlette is het dat niet, maar ze legt je hier dan wel uit, wat het dan wel is! 

Arlette legt -in deze module- helder en duidelijk uit wat Pinterest is en hoe het werkt. Je leert hoe Pinterest eruit ziet, hoe je pins moet maken, hoe je ze kan volgen en alle andere belangrijke dingen die je moet weten..

Als je deze volledige module hebt bekeken, dan kan jij dadelijk gaan werken met de opdrachten die je krijgt.

Ik wil dadelijk gaan kijken naar de Online Pinterest Training!>>>

Module 3: Een zakelijk account opzetten

In deze module ga je leren hoe je kan starten met een zakelijk account op Pinterest. Je leert hoe je dit account aanmaakt, maar ook welke instellingen belangrijk zijn als je een zakelijk account hebt.

Deze module bestaat uit 7 lessen:

 • Een zakelijk account aanmaken.
 • Een privé account omzetten naar een zakelijk account.
 • De profielinstellingen in orde maken en begrijpen.
 • Hoe moet je je website claimen?
 • Hoe kan je Pinterest koppelen aan andere kanalen?
 • Inschakelen van de “Rich Pins”.
 • De Zakelijke hub en een update video.

Je kan stap voor stap de uitleg volgen via de video’s. Alles is duidelijk en helder en als je gewoon doet wat er je verteld wordt, dan gaat dit zonder problemen. We hebben het zelf uitgeprobeerd, dus we weten het!

Ook leer je in deze derde module nog hoe je andere sociale media accounts kan gaan koppelen met Pinterest. Dit is belangrijk om van jouw account een echt professioneel account te maken.

Module 4: SEO voor Pinterest.

Deze vierde module bestaat uit maar 2 lessen maar is wel een heel belangrijke module. Ze leert je immers hoe je Pinterest kan inzetten als zoekmachine. Het is op deze manier de bedoeling om zo hoog mogelijk te scoren in deze zoekmachine. 

Dit zijn de twee lessen in deze module:

 • Pinterest als zoekmachine.
 • Zo doe je een zoekwoorden onderzoek!

Wil je veel resultaten halen met Pinterest dan is het een goed idee aan deze module veel aandacht te besteden, want word je niet gevonden, dan zal je geen bezoekers krijgen!

Module 5: Borden op Pinterest.

Module 5 bestaat ook uit 5 lessen. In deze module draait alles rond de borden die je op Pinterest kan en moet aanmaken. Dit zijn de lessen:

 • Hoe moet je borden aanmaken op Pinterest en hoe kies je de juiste naam voor je bord? 
 • De beste omschrijvingen maken voor je borden. 
 • Een bord omslag maken.
 • Deelnemen aan borden, verschillende secties maken in je borden.
 • Hoe moet je borden verbergen, verwijderen of archiveren?

Als je net start dan is het een goed idee om 10 à 15 borden te maken, vertelt Arlette. Je krijgt in deze module voorbeelden van goede Pinterest borden zodat je een duidelijk beeld hebt, van wat precies de bedoeling is.

Module 6: Pinterest-proof afbeeldingen maken!

We zitten al aan module 6 en hier in deze module krijg je 8 leuke lessen waar jij mee aan de slag kan gaan. Je leert hoe je een pin zo mooi mogelijk kan maken en waar een goede pin moet aan voldoen.

In deze module kan je een bijlage downloaden met tips en voorbeelden van pins om zelf te maken. Alles wordt helder uitgelegd met redenen waarom de dingen zijn zoals ze zijn (altijd leuk!).

Dit zijn de 8 lessen die je in deze module zal bekijken. Zoals je ziet wordt er in deze module heel veel verteld!

 • De opbouw van een goede pin: Hoe werkt dit?
 • Wat is een goede titel voor een pin?
 • De omschrijving voor je pin.
 • Hoe moet je een pin op Pinterest uploaden?
 • Een afbeelding bewerken in Pinterest.
 • Een Pinterest afbeelding maken in Canva!
 • Sneller en makkelijker werken met templates in Canva.
 • GRATIS templates voor Canva.

Moest je het niet weten, dan vertel ik je graag dat Canva een programma is, waar je grafisch te werk kan gaan voor allerlei documenten. Het is een programma dat ikzelf gebruik voor allerlei ontwerpen en ik ben er altijd heel erg blij mee! 

Wil je dit graag gratis uitproberen, dan kan je dat doen via deze link: CANVA.

Module 7: Je website Pinterest-Proof Maken.

Module 7 is een module met 4 lessen. Dit zijn de lessen die jij zal bekijken:

 • Maak jouw website Pinterst-proof.
 • Hoe Pinterest-proof afbeeldingen op je website plaatsen?
 • Afbeeldingen kan je verbergen op je website!
 • Plugins, widgets en ALT teksten: hoe werkt dit?

De bedoeling van deze module is om je website Pinterest-Proof te maken. Met andere woorden je zorgt ervoor dat je met je site zo hoog en goed mogelijk scoort op pinterest. 

Maar hoe je dat doet en welke dingen moet je daar voor doen? Dit wordt allemaal uitgelegd in deze module! En je krijgt ook informatie over plugins van Pinterest die je kan gebruiken op je WordPress website! Erg interessant!

Module 8: Wat ga je pinnen?

Module 8 is een module die bestaat uit 4 lessen en die je leert wat je nu precies moet pinnen op pinterest want niet alles is even goed. Ga je serieus aan de slag, dan moet je ook met serieuze pins afkomen. 

Er zijn immers verschillende soorten pins en die moet je allemaal op de juiste manier gebruiken. Dit zijn de 4 lessen uit deze module:

 • Welke content is geschikt om te gebruiken op Pinterest?
 • Video uploaden op Pinterest, hoe doe je dat?
 • Url’s toewijzen aan pins. 
 • Pinnen vanaf Instagram, kan dat en hoe doe je dat dan?
Module 9: Bepaal jouw Pinterest-strategie!

Module 9 is opnieuw een module die bestaat uit 4 lessen. In deze 4 lessen zal er dieper worden ingegaan op de vragenlijst die je in module 1 had moeten invullen. Heb je dat niet gedaan, doe het dan maar nu direct!

Afhankelijk van wat je ingevuld hebt en wat je precies wil bereiken met Pinterest zal je hier de beste tips krijgen om deze doelen na te streven en te bereiken. Dit zijn de video’s die je zal krijgen:

  • Doelen stellen voor Pinterest!
  • Hoe vaak moet je per dag pinnen?
  • De beste strategie voor je bedrijf!
  • Wat met Pinterest marketing en seizoensgebonden content?

In deze module krijg je ook een handige marketing kalender of planner die je kan gebruiken om zelf een planning te maken voor je pins! Een absolute must have als je professioneel aan de slag wil gaan!

bewaar foto

Module 10: Gebruik een planner tool!

Deze module is belangrijk als je je leven een beetje makkelijker wil gaan maken. Je vindt in deze module 2 lessen terug.

 • Gebruik een planner. 
 • Werken in Tailwind.

Als je je pins op voorhand kan inplannen dan bespaart je dat veel tijd doorheen de week. Met bepaalde programma’s, planners kan je dit makkelijk doen. Tailwind is een dergelijk programma. Hoe je hiermee werkt, wordt uitgebreid uitgelegd. 

Module 11: De Pinterest statistieken.

Een module die misschien niet zo leuk is, maar wel belangrijk. Meten is weten, zegt men wel eens, maar zo is het ook echt. Als je gaat meten, dan weet je ook hoe je ervoor staat, wat er goed gaat en wat niet.

Dit zijn de 4 lessen die je terugvindt in deze module:

 • Statistieken: vinden, meten en begrijpen.
 • Doelgroep statistieken en populair.
 • Gebruik Google Analytics voor Pinterest.
 • Belangrijke statistieken van Pinterest.

Hier leer je wat je kan veranderen en verbeteren aan je bestaande pins die misschien niet zo goed werken. Als je betere resultaten wil behalen dan is het handig om deze module goed door te nemen en te begrijpen. 

Niet ongerust zijn, alles wordt hier stap voor stap uitgelegd zodat iedereen het ook écht kan begrijpen. En onder de video krijg je nog een stappenplan, zodat je ook altijd echt goed op zoek kan.

Module 12: Bonusvideo’s over Pinterest.

Dan zijn we toe aan de 12de module en deze module bevat 5 lessen. En hij bestaat uit allerlei bonus video’s. Niet zomaar bonussen, maar wel erg belangrijke bonussen zodat jij zo goed mogelijk aan de slag kan met Pinterest. 

Dit zijn de 5 lessen die je krijgt:

 • Hoe krijg je meer volgers op Pinterest?
 • Delen van borden en het inzetten van pincodes.
 • Lens, visual search, shop the look en toekomst van Pinterest.
 • Affiliate marketing op Pinterest.
 • Pinterest Algoritme.

Heel leuk in deze module is dat er aandacht besteed wordt aan het gebruiken van affiliate marketing op Pinterest. Hierdoor kan je extra veel verdienen, als je dit goed toepast. 

Module 13: Marketing, content, branding en meer!

In deze module wordt er je meer uitgelegd over een aantal belangrijke stappen. Denk dan maar aan marketing, branding en content maken.

Ook hier kan je weer een stappenplan downloaden dat wij erg zinvol vinden en je krijgt ook nog een heleboel belangrijke tips die je goed kan gebruiken! 

Er zijn 4 lessen in deze module, ik som ze even voor je op:

 • Branding door Marit van StudioMarcom.
 • Hoe onderscheidend ben jij? Bonusles van Justine.
 • Productfotografie met je smartphone.
 • Marketing strategie door Marieke Plant.
Module 14: Pinterest live sessies

Module 14 is geen module zoals de andere modules. Nee, in deze module worden alle video’s geplaatst die gemaakt zijn tijdens de live sessies. Je krijgt dus live sessie video’s.

Tijdens deze sessies worden er nieuwe updates besproken, nieuwe trends voor de komende periode en er worden veel tips uitgewisseld. Hierdoor kan je nog groter worden op Pinterest. 

Deel 4: Adverteren op Pinterest.

Deel 4 is opgedeeld in 3 modules en in totaal 20 verschillende lessen. Je vindt hier ook verschillende downloads terug die je kan gebruiken. 

In dit vierde deel zal je alles leren over adverteren op Pinterest, hoe het werkt, of het zinvol is en hoe je ermee aan de slag kan gaan. We vertellen je graag in deze Online Pinterest Training Review wat je in dit vierde deel zal krijgen.

Module 1: wat is Pinterest en hoe werkt het?

Een deel van deze module vind je ook al terug in de eerste module van Master Pinterest als een Pro. Dat is zo gemaakt, omdat je ook delen van de cursus apart kan kopen. 

Bekijk dus zelf even je specifieke situatie en dan zie je wel of je dit al gezien hebt of niet. In deze module krijg je 4 verschillende video’s. Dit zijn ze:

 • Welkom!
 • Adverteren op Pinterest en hoe werkt het?
 • De gebruiker en wat zijn de voordelen?
 • De mogelijkheden voor bedrijven op Pinterest.
Module 2: Adverteren op Pinterest.

De tweede module bestaat uit 16 lessen. Hier leer je stap voor stap hoe je zelf kan gaan adverteren op Pinterest. Je leert de basisinstellingen goed zetten en je komt te weten wat er nog allemaal nodig is, om een goede advertentie te maken.

Doordat Arlette in de video’s alles helder en duidelijk uitlegt en je vaak ook gewoon kan meekijken op haar scherm, is dit echt heel erg makkelijk en duidelijk en kan iedereen dit gebruiken en toepassen. 

Dit zijn de 16 lessen die jij gaat krijgen:

 • Wat gaan we behandelen in deze cursus?
 • De basisinstellingen voor adverteren.
 • Gebruik zakelijk account en website claimen.
 • Rich pins installeren.
 • Pinterest tag en conversie tags.
 • Doelen en KPI’s.
 • Pintype, wat voor pin voor advertentie.
 • Hoe een goede pin maken voor Pinterest?
 • Mogelijkheden targeting.
 • Budgetten en bieden per campagne doel.
 • Maak een campagne in Pinterest, workflow.
 • Statistieken lezen.
 • Testen, bijsturen en aanpassen.
 • Marketing kalender gebruiken.
 • Adverteren op Pinterest: alle tips op een rij!
 • Live sessie met Arlette: adverteren op Pinterest.

Heb je toch nog vragen en weet je niet goed wat je moet doen op een bepaald vlak of in een bepaalde module dan is het altijd fijn te weten dat je terecht kan bij de Pin Creative community of per mail.

Module 3: Downloads

Binnen deze module kan je dan alle downloads gaan terug vinden. Ik vond dit persoonlijk erg handig omdat ik dan zeker was dat ik niets over het hoofd had gezien. 

In deze module zal je dit allemaal terugvinden:

 • De Pinterest checklist.
 • De begrippenlijst.
 • Vragenlijst.
 • Zo maak je geweldige pins.
 • Marketingkalender.
 • Spreadsheet-zoekwoorden onderzoek en urls.
 • Pinterest update download.
 • Pinterest statistieken.

Je krijgt ook nog een Pinterest e-book. Dit boek bevat 71 bladzijdes boordevol informatie. Het boek heet “Boost Jouw Business Met Pinterest e-book.” Je kan hem ook afzonderlijk kopen, zonder de cursus. 

In dit e-book ga je leren wat Pinterest precies is en hoe Pinterest werkt. Je leert ook hoe je Pinterest het beste kan gaan gebruiken om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Het beste Pinterest e-book vind je hier!>>>

Voordelen, nadelen van de Online Pinterest Training.

Aan elke cursus zijn voordelen en nadelen en dat is meestal een heel persoonlijke zaak. Zo kan ik een receptenboek geweldig vinden en iemand anders vindt de recepten smakeloos of te vettig.

foto pincreative

Zo is dat met een cursus niet anders. Ik heb deze cursus zelf gevolgd en dit zijn mijn voordelen en nadelen.

Voordelen.

 • Doordat het mediaplatform pinterest gratis is, kan je op een makkelijke manier je website een boost geven en zo meer bezoekers en commissies genereren. Ken je niets van pinterest dan is deze cursus absolute top!
 • De cursus is duidelijk onderverdeeld, helder en alles wordt stap voor stap uitgelegd. Het kleinste kind kan dit volgen.
 • Door de opdrachten kan je de theorie dadelijk toepassen in de praktijk.
 • De video’s zijn kort en krachtig waardoor je aandachtig blijft en alles goed kan begrijpen en toepassen.
 • Er zijn veel extra documenten die je kan downloaden en die je kan gebruiken om je site een boost te geven! Deze documenten zijn een echte meerwaarde.
 • Je merkt dat dit een echte professionele cursus is gemaakt door een dame die weet waar ze over spreekt. Je kan ook altijd bij haar terecht als je vragen hebt. 
 • Mogelijkheid tot een 1 op 1 coaching.
 • Maandelijkse live sessies met de nieuwste updates.
 • Levenslang toegang tot deze cursus en alle nieuwe updates.

Nadelen.

Ik heb zelden een dergelijke uitgebreide cursus gezien die ook nog erg makkelijk was in gebruik en waar ik alles onmiddellijk kon begrijpen en toepassen.

Ikzelf heb niet echt veel minpunten gevonden in deze cursus. Maar dit zijn dingen waar je wel best rekening mee houdt, als je start met de Online Pinterest Training.

 • Ga je met Pinterest aan de slag, dan duurt het nog even voor je op weg bent. Dit gaat niet van de ene op de andere dag. Je moet er veel tijd insteken en veel pinnen en dit gedurende lange tijd.
 • Adverteren kost geld. Wil je dit niet investeren dan moet je het op de natuurlijke manier doen, en dan duurt het allemaal langer.
 • Eén van de instructie video”s had een behoorlijke slechte kwaliteit wat betreft geluid. Toch minstens 15 minuten van de video was quasi onverstaanbaar. Ik vind dit niet oké en stoorde mij daar enorm aan. Persoonlijk vind ik dat deze video opnieuw had moeten opgenomen worden. Oké, dat kost tijd en moeite, maar als je een cursus aanbiedt aan de mensen dan moet je zorgen dat dit in orde is. 

In totaal ben ik ongeveer twee weken intensief bezig geweest met deze cursus te bekijken en toe te passen. Op zich beviel de cursus erg goed en alles was duidelijk.  Op je vragen krijg je snel een antwoord!

Ervaringen van anderen.

Als je rondkijkt op de site van Arlette en je doet een beetje een zoektocht naar commentaren over deze cursus dan kan je zien dat je heel veel positieve reviews vindt, van deze Online PinterestTraining. 

Mensen zijn enthousiast en erg blij dat ze hiermee aan de slag zijn gegaan. De cursus betalen is één stap maar alle informatie gebruiken en toepassen is absoluut zijn geld waard. 

Het is altijd een goed idee om eens te kijken naar de mening van andere mensen als je wil weten of een cursus de moeite waard is. Hou er wel rekening mee dat er altijd mensen zijn die graag negatief doen en zeker als ze zelf geen resultaten behalen omdat ze geen zin hebben er écht mee aan de slag te gaan.

Filter de ervaringen goed en probeer altijd de waarheid te achterhalen! Als je op zoek gaat, ga je merken dat je quasi alleen maar positieve reacties hoort en leest van mensen. 

Mijn ervaring met de Online Pinterest Training. 

Ook ik kan alleen maar positief zijn. Dit is gewoon een erg goede cursus voor mensen die optimaal aan de slag willen gaan met Pinterest en hier het beste naar boven willen halen. 

Ik ben zelf nogal een knoeier wat dergelijke zaken betreft en vaak te lui om alles te gaan opzoeken. En als ik het dan opgezocht heb, dan merk ik vaak dat ik de helft nog niet begrepen heb.

Deze cursus heeft me alles gegeven wat ik nodig had om mijn pinterest account goed op te starten en dadelijk de juiste weg op te sturen. 

Als je niets kent van pinterest en je moddert waar wat aan (zoals ik dat deed) dan is deze cursus een absolute must have! 

checklist voor pinterest

Bonussen.

In deze Online Pinterest Training Review vertellen we je ook graag wat je krijgt aan bonussen als je met deze cursus start. 

De bonussen in deze cursus, zitten verwerkt in het programma en krijg je er dus niet apart bovenop. Dat is net een goede zaak: het bewijst alleen maar dat deze cursus 100% goed in elkaar zit en je alles biedt wat je nodig hebt. 

Dit zijn de bonussen die je in de cursus terugvindt:

 • Duidelijke doelgerichte video lessen waar je dadelijk mee aan de slag kan om een zakelijk goeddraaiend Pinterest account op te zetten!
 • E-book PinCreative. Dit e-book is erg handig om altijd bij de hand te houden. Er staat veel belangrijk informatie in, die je makkelijk bij de hand hebt.
 • Extra opdrachten na de video’s om theorie in praktijk om te zetten.
 • Veel tools om te downloaden en te gebruiken. Denk hierbij aan vragenlijsten, excellsheets en lijstjes.
 • Onbeperkte toegang tot de community waar je al je vragen kan stellen en samen kan nadenken met andere deelnemers.
 • Verschillende bonusvideo’s die erg interessant zijn!
 • Maandelijkse Coaching Calls. Hier kan je vragen stellen en blijf je op de hoogte van de nieuwste updates die belangrijk zijn voor je Pinterest account.
 • Persoonlijk contact met Arlette is mogelijk als jij vast komt te zitten en je antwoorden niet terug kan vinden.

Wat kost de Online Pinterest Training?

Goed, dan komen we aan de laatste vraag, namelijk wat de cursus kost! Als je deze cursus wil kopen dan heb je twee mogelijkheden. Of je betaalt alles in één keertje of je doet het verspreid over 3 maanden.

De cursus kost 697 euro (excl. btw). Wil je betalen in de 3 termijnen dan zal je elke maand een bedrag betalen van 239 euro (excl. btw) en kom je op een totaalprijs van 717 euro. 

Het is dus voordeliger om hem in één keertje te kopen, maar het verschil is ook niet zo groot, zodat je met een gerust hart in drie schijven kan betalen.

Dit is een groot bedrag voor een cursus. Ongetwijfeld. Maar het is altijd een goed idee na te denken over wat je in de plaats krijgt. Wil je meer bezoekers, meer klanten en dus meer verkopen, en wil je Pinterest daarvoor inzetten? 

Als je zo redeneert dan is deze 697 euro een investering in meerdere klanten en verkopen en dan zal je dit snel terugbetaald zien op je website. 

Boost hier je business met Pinterest!

Garantie: Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie.

Leuk om te weten is dat de cursus ook komt met een garantie. Ben je toch niet helemaal tevreden of beslis je om de cursus toch niet te volgen, dan krijg je 14 dagen bedenktijd. 

Wel is het zo dat je ook moet laten weten met welke goede reden je het programma niet goed vindt.  Dit is logisch omdat je niet zomaar de cursus kan volgen, alles downloaden en dan zeggen dat je je geld terug wilt. 

Wat zijn de resultaten als je met dit programma werkt?

Ga je met dit programma aan de slag dan ga je na een tijdje grote resultaten zien in het aantal bezoekers naar je website. En als je veel bezoekers hebt, zal je ook meer klanten maken en kan je uiteindelijk ook meer sales maken.

Door deze cursus zal je -als je stap voor stap de cursus volgt- meer resultaten behalen en ook veel sales kunnen maken die je bedrijf dan in waarde doet stijgen. 

Is “Online Pinterest Training Review” zijn geld waard en doet het wat het beloofd?

Zonder enige twijfel: JA. Deze cursus is meer dan zijn geld waard. Ja zeker hij kost je in eerste instantie een aardige duit, maar alles wat je ervoor terugkrijgt, is zo immens veel dat als je dit gaat toepassen, je jouw investering, driedubbel weer terug krijgt!

 • Wil je je onderneming de lucht in laten schieten?
 • Wil je gebruik maken van Pinterest?
 • Weet je niet hoe het werkt? 

Ga dan dadelijk goed aan de slag en overloop alle stappen samen met een professional. Dit zonder frustratie of moeilijkheden. Na een aantal maanden van consequent werken, zal je merken dat je bedrijf de lucht inschiet! 

Conclusie: Online Pinterest Training Review.

Goed, dan hebben we ongeveer alles verteld wat er te vertellen valt. Ik hoop dat onze Online Pinterest Training Review jou een beetje verder heeft geholpen in het maken van een keuze om hiermee aan de slag te gaan!

Met deze cursus zal je jezelf grote kansen geven om jouw resultaten te vergroten. Deze cursus kan je helpen met een gigantische groei van zelfs 50%. Online Pinterest Training Review

Dankzij deze cursus zal je een duidelijk beeld met heldere uitleg krijgen over het forum Pinterest en hoe je die kan inzetten in je eigen onderneming. Alles wat je krijgt is van TOPniveau. 

Je wordt stap per stap bij de hand genomen, je krijgt alle informatie helder en duidelijk toepasbaar en je kan met je eventuele vragen ook overal terecht. 

Ik ben super enthousiast en tevreden met deze cursus. De ene video moet voor mij wel terug opgenomen worden. Maar ik ben blij dat ik deze cursus gevolgd heb en ik heb alles kunnen toepassen in mijn eigen onderneming. Ik raad je deze Online Pinterest Training dan ook van harte aan! 

Boost hier je business met Pinterest!

Extra Tips!

Ben je op zoek naar nog meer cursussen die je kunnen helpen met je onderneming dan zijn deze cursussen misschien ook de moeite waard! 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *