Wat is cryptocurrency?

Tegenwoordig horen we erg veel over cryptocurrency. Het wordt steeds populairder en je zou er zelfs rijk kunnen mee worden. Maar voor niets gaat de zon op en rijk worden dat doe je niet zomaar.

We willen allemaal wel een centje bijverdienen en ervoor zorgen dat er een extraatje is om wat meer te kunnen genieten van het leven, maar kan cryptocurrency ons daarbij helpen?

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency zijn digitale betaalmiddelen. Dit als alternatief voor de gewone betaalmiddelen zoals Euro en Dollar. De veiligheid van cryptocurrency wordt gegarandeerd doordat er gebruik gemaakt wordt van cryptografie.

Er zijn vooraf duidelijk afspraken betreffende het aantal munten dat valt binnen een bepaalde specifieke currency. Je kan de crypto’s verhandelen of je kan er als belegger ook mee speculeren.

Door cryptocurrency aan te kopen zal je dus Euro’s ruilen voor fictieve munten. Deze plaats je dan in een wallet. Net zoals met geld op een bankrekening kan de waarde van het geld en van de crypto’s niet gewijzigd worden. Je weet dus wat je koopt.

Waarvoor gebruik je het?

Net zoals met gewoon geld, kan je cryptocurrency gebruiken om betalingen te doen en dingen aan te kopen. Maar je kan ook gaan beleggen en speculeren om zo winsten te verkrijgen.

Welke cryptocurrency’s bestaan er allemaal?

Er zijn verschillende soorten munten. De meest bekende is waarschijnlijk de Bitcoin. Maar er zijn er nog veel anderen. Denk dan maar aan:

  • Etherium
  • Litecoin
  • Monero
  • Ripple
  • Stellar
  • Lummens

Met al deze cryptocurrency’s kan je betalingen verrichten of beleggingen gaan doen. Zorg er altijd voor dat je jezelf goed informeert. Doe geen gekke dingen. Kennis is de start van een goede belegging.

 

Wil je zelf aan de slag gaan met cryptocurrency maar wil je graag iemand die je daarbij helpt? Een duidelijke uitleg? Kans op succes? Dan is het een goed idee om te gaan kijken bij de “CryptoCurrency Beginnerscursus”. Hier zal je al veel opsteken en wie weet, kan je binnenkort zelf aan de slag!

bronbronbronbron