Hoe werkt cryptocurrency?

We weten al wat cryptocurrency is, maar we weten nog niet precies hoe het werkt. Dit leggen we hier even kort voor je uit. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn als je ermee wil starten.

Wat heb je nodig om te werken met cryptocurrency?

Als je aan de slag wil gaan met crypto’s dan heb je bepaalde zaken nodig. Dit zijn dingen die de meeste mensen wel kennen:

  • Een rekening
  • Een account
  • Beginsaldo
  • Mogelijkheid tot het doen van transacties

Hoe werkt cryptocurrency?

Het belangrijkste bij een betaalsysteem is altijd dat na iedere transactie het saldo op de rekening kan worden bijgewerkt. Alle betaalsystemen die je tegenkomt online, maken gebruik van dit systeem.

Hierdoor zal je dus een betaling doen en zal dat geld onmiddellijk van je rekening gaan, eens je de standaard gegevens ingeeft. Dit gebeurt via de bank.

Bij cryptocurrency gebeurt dit anders. Hier is er geen bank die ervoor zorgt dat alles netjes verloopt. Iedere nieuwe transactie moet ingegeven worden en zal gecontroleerd worden om te zien of het hier om een geldige transactie gaat.

Concreet wil dit zeggen dat werken met cryptocurrency gaat via een techniek die we blockchain noemen. Dit is een soort van database waarin alle transacties worden opgeslagen.

Deze database wordt continue gekopiëerd en bijgewerkt door verschillende gebruikers. Hierdoor is het een veilig systeem en kan er ook geen fraude gepleegd worden.

Hoe werkt het dan concreet?

Simpel. Je zorgt dat je een rekening,  een account en een startbedrag hebt. Hiermee koop je digitale munten aan en kan je gaan beleggen, aankopen en verkopen.

Op deze manier kan je meer munten gaan verdienen en kan de waarde van je munten gaan stijgen als je het goed doet. Zo verdien je dan geld of vermeerder je jouw startbedrag.

 

Wil je zelf aan de slag gaan met cryptocurrency maar wil je graag iemand die je daarbij helpt? Een duidelijke uitleg? Kans op succes? Dan is het een goed idee om te gaan kijken bij de “CryptoCurrency Beginnerscursus”. Hier zal je al veel opsteken en wie weet, kan je binnenkort zelf aan de slag!

bronbronbronbron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *