Zelfvertrouwen kind vergroten!

Zelfvertrouwen is een belangrijk iets als je als mens stevig in het leven wil staan. Dit gaat niet over succesvol zijn, veel bereiken of massa’s geld verdienen. Nee, dit gaat over een basisgevoel van geluk. Ook het zelfvertrouwen van je kind vergroten is een belangrijk iets.

Want zelfvertrouwen zorgt er ook voor dat je jezelf graag ziet en dat je mogelijkheden opent naar de toekomst toe.

Ook een kind heeft dit nodig. Het vertrouwen in jezelf. Open staan om dingen te leren en je beter te voelen. Ervoor zorgen dat je je sterk voelt en weet dat je goed bent in bepaalde zaken.

Het zelfvertrouwen van je kind vergroten is dan ook een belangrijke taak! Lees dus zeker verder in dit artikel!

Zelfvertrouwen kind vergroten.

Wil je graag weten wat zelfvertrouwen precies is en wat je je daarbij moet voorstellen, lees dan even het artikel “Wat is zelfvertrouwen”. Daar krijg je de basis uitgelegd.

Zelf vertrouwen is iets heel belangrijks voor een kind en zijn ontwikkeling. We willen als ouders immers allemaal dat ons kind zich goed voelt en dat het kind zich veilig voelt om zichzelf te zijn.

Een kind met voldoende zelfvertrouwen zal de wereld aandurven en zichzelf de moeite waard vinden. Ze hebben hierdoor een positief beeld over zichzelf maar ook naar de wereld toe.

Het zelfvertrouwen van je kind vergroten doe je ook door ze te leren fouten te maken en hieruit te leren. Fouten maken mag, je leert ervan en het kind krijgt zo de mogelijkheid sterker te worden.

Heeft je kind weinig zelfvertrouwen? Hoe merk je dit?

Als je kind weinig zelfvertrouwen heeft, dan kan je dat merken aan bepaalde dingen. Je moet hier zeker alert voor zijn, want soms kunnen bepaalde aspecten ook erg evident lijken, terwijl ze dat helemaal niet zijn.

Dit zijn dingen die een kind met weinig zelfvertrouwen vaak doet en zegt:

  • Kind zegt: “Ik kan dat niet.”
  • Je kind zegt vaak: “Ik weet het niet.”
  • Kind vraagt veel bevestiging op verschillende manieren.
  • Je kind kan niet tegen een woordje kritiek.
  • Het kind zegt vaak “sorry”.
  • Het kind praat altijd negatief over zichzelf.
  • Je kind is bang om fouten te maken.
  • Je kind is afhankelijk en zal wachten tot iemand anders het initiatief neemt.
  • Het kind is bang zich belachelijk te maken en is zeer gevoelig aan de mening van andere mensen.

Je merkt dat dit geen goede eigenschappen zijn om ver te raken in een gelukkig leven. Het is dus belangrijk om te werken aan: Het zelfvertrouwen kind vergroten!

Wie kan het zelfvertrouwen kind vergroten?

Iedereen kan dit doen. Wij als ouders hebben immers veel invloed op het zelfvertrouwen van het kind. Maar ook leerkrachten, grootouders, buren of andere mensen kunnen een invloed uitoefenen op het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.

Denk eraan dat het krijgen van zelfvertrouwen een proces is. Je wordt er niet mee geboren en je moet het jezelf aanleren. Zelfvertrouwen van je kind opbouwen, dat kan.

Doe dit elke dag! Het is een proces van lange duur waarbij consistentie belangrijk is.

Zelfvertrouwen kind oefeningen.

Ben je op zoek naar oefeningen die je kan doen met je kind om het zelfvertrouwen op te bouwen of wil je op zoek naar tips die je verder kunnen helpen?

Neem dan zeker een kijkje naar dit artikel: Zelfvertrouwen Kind Oefeningen. Hier vind je oefeningen en tips die je verder kunnen helpen.

Zelfvertrouwen vergroten kind spel.

Je kan het zelfvertrouwen van je kind ook vergroten door gebruik te maken van een spel. Op deze manier zal er de vrijheid zijn van het spel aspect en tegelijkertijd is er ook de mogelijkheid om te werken aan zichzelf zijn.

Belangrijk hierbij is dat je een positief zelfbeeld aanmoedigt bij je kind. Kinderen met veel zelfvertrouwen vinden de dingen die gebeuren rondom hen veel beter. Ze zien de dingen positief.

Door die positieve houding hebben ze een beter zelfbeeld en uit een goed zelfbeeld, kan je meer zelfvertrouwen halen. Door de focus te leggen op wat goed gaat, haal je het zelfvertrouwen omhoog.

Je kan dit allemaal trainen en oefenen. Het zelfvertrouwen van je kind kan je vergroten aan de hand van een spel. Een spel dat een positieve mindset stimuleert en de sterke kanten van je kind naar boven haalt.

Zelfvertrouwen kind vergroten sport.

Je kan het zelfvertrouwen van je kind vergroten door sport. Zeker en vast. Een kind dat sport, haalt meer plezier uit zichzelf en voelt zich zekerder en sterker. Door fysieke activiteiten krijg je niet alleen een sterker lichaam, maar ook een sterkere geest.

Denk even aan jezelf: Ook volwassen mensen hebben meer zelfvertrouwen als ze dagdagelijks aan zichzelf werken en actief zijn. Door te sporten komen er immers stofjes vrij die een mens gelukkige maken.

Sporten daar gaan veel kinderen van groeien. Door te sporten gaan ze oefenen, trainen en steeds beter worden in die sport. Hierdoor zullen ze steeds beter worden in iets en een beter zelfbeeld creëren.

Door te sporten zal je kind  niet alleen mentaal sterker worden en een mentaal zelfbeeld creëren, het kind zal ook fysiek sterker worden en dat voelen aan het lichaam. Ook dit creëert een fijn groot zelfvertrouwen.

Heb je een kind met weinig zelfvertrouwen, dan is sport een goede optie. Kies een sport die het kind leuk vindt en waar hij zich kan in uitleven! Kan je het zelfvertrouwen kind vergroten met sport? ZEKER!

 

Zelfvertrouwen opbouwen is belangrijk. En of dit nu bij een kind of bij een volwassenen is, dat komt eigenlijk op hetzelfde neer. Er zijn cursussen en boeken die je zeker verder kunnen helpen.

Neem een kijkje op onze Blijvend Zelfvertrouwen Review. Hier vind je een langlopende cursus die je verder zal helpen om sterker in het leven te staan. Hij helpt jou als volwassenen, maar ook als ouder van een kind.