Wat zijn de voordelen van mediteren?

Er wordt tegenwoordig veel gepraat over mediteren en de voordelen die dit allemaal met zich meebrengt. We hebben al uitgelegd wat mediteren precies is en welke verschillende vormen er allemaal zijn.

Men vertelt dat er veel voordelen zijn aan mediteren maar is dat ook zo en wat voor voordelen zijn dat dan? We gingen op zoek en sommen ze snel even voor je op.

Waarom moet een mens mediteren?

Men moet niets, maar als je met je gezondheid bezig bent dan kan het wel helpen om met bepaalde dingen te starten. Mediteren bijvoorbeeld.

Door met regelmaat te mediteren zouden er verschillende voordelen op je pad komen. Meditatie is het aandachtig observeren van je aanwezigheid in het nu. Door in het moment te leven en je bewust te zijn van jezelf, ben je in staat naar binnen te kijken.

Voordelen van mediteren.

Er worden verschillende voordelen opgesomd die je kan ervaren als je met regelmaat gaat mediteren. Of ze allemaal bij iedereen voorkomen dat is niet zeker, maar elk mens zou kunnen genieten van bepaalde voordelen.

1.Helpt bij depressie, stress en angst.

Dit is misschien het grootste voordeel van mediteren. Het zou mensen helpen die te kampen hebben met depressies. Mensen met een depressie, stress en angst durven veel gaan malen in hun hoofd.

Deze mensen zijn constant bezig met te piekeren over dingen die gebeurd zijn en dingen die nog gaan gebeuren. Ze leven nooit in het “nu”. Door dat constant gepieker in het hoofd komen ze nooit tot rust.

Door te mediteren kom je meer in het moment en zal je dus meer in het nu kunnen leven. Minder piekeren, minder stress en minder angst.

2. Minder pijn ervaren.

Mensen die de tijd nemen om te mediteren die zouden minder last hebben van pijnprikkels. Doordat je in staat bent je aandacht op je geest te leggen, worden pijnprikkels kleiner.

3. Controle over je emotionele gedachten.

Als je mediteert zou je in staat zijn om meer controle uit te oefenen over je emoties. Over de dingen in je leven die je uit balans brengen. Je bent in staat om je gedachten en emoties beter te controleren.

4. Ontwikkel je medeleven.

Door veel te mediteren zou je in staat zijn om meer mee te leven met jezelf en met anderen. Je wordt zachter naar de mensen toe en je zal meer begrip kunnen ontwikkelen voor mensen en gebeurtenissen.

5. Training van je focus en concentratie.

Door met regelmaat te mediteren zal je in staat zijn om je beter te concentreren. Je focus leggen op belangrijke zaken en je niet laten afleiden is op dat moment de doelstelling.

6. Mediteren brengt je geluk.

Als je met regelmaat gaat mediteren dan zou je jezelf gelukkiger voelen. Het is evident dat als je bezig bent met tot rust komen dat je dan gelukkiger zal worden.

Door je angsten te beheersen en je gedachten te controleren treedt er sowieso een groter geluksgevoel op. Door regelmatig te mediteren zal je dus gelukkiger worden.

Extra gezondheidsvoordelen voor mediteren.

  • Beter slapen.
  • Boost je immuunsysteem.
  • Lagere bloeddruk.
  • Je minder eenzaam voelen.
  • Sneller denken.
  • Een mens wordt creatiever.
  • Je kan meer dingen tegelijk doen.

 

Er worden veel gezondheidsvoordelen beschreven bij mensen die regelmatig mediteren. Daarom wordt het ook aangeraden hiermee aan de slag te gaan. De kwaliteit van je leven zou heel erg verhogen.

Mindfulness voor het Dagelijks Leven is een cursus die je verder helpt met mindfull en stressloos door het leven te gaan. Als je interesse hierin zou hebben, kan je onze review lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *