Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is toch een dingetje dat in onze Westerse Maatschappij heel erg aan bod komt. Een mens zonder vertrouwen in zichzelf raakt niet verder met zichzelf en kan ook niet gelukkig zijn.

Maar wat is zelfvertrouwen? Wat is laag zelfvertrouwen? We gaan er naar op zoek want: zelfvertrouwen betekenis: is belangrijk om verder te kunnen bouwen naar de toekomst toe.

Weten wat iets betekent en waarover we bezig zijn, is het fundament om te weten te komen wat je kan veranderen of beter/anders doen.

Zelfvertrouwen wat is het?

Een goede vraag. Wat is zelfvertrouwen? Het is de hoeveelheid vertrouwen dat een mens heeft in zichzelf en in zijn eigen kunnen. 

  • Vertrouwen in wat je kunt.
  • Vertrouwen in je eigen zijn, in je eigenwaarde, in jezelf als persoon/mens.

Ben je erg zelfverzekerd of zelfzeker dan wil dat zeggen dat je veel vertrouwen hebt in jezelf en dat je er zeker van bent dat je iets goed gaat doen en iets goed kan.

Je kan jezelf ook overschatten of onderschatten. Beiden zijn niet de bedoeling. Jezelf onderschatten is slecht voor je zelfbeeld maar jezelf overschatten is ook slecht voor je zelfbeeld.

Zelfvertrouwen wat is het? Wel, hier krijg je het antwoord. Het heeft een tweedelige inhoud die jij zelf én in jezelf moet gaan opzoeken.

Zelfvertrouwen betekenis.

We weten nu wat zelfvertrouwen ongeveer zou moeten zijn. Veel mensen hebben er een tekort van en zouden graag een beetje meer hebben. Een mens kan veel vertrouwen hebben op het ene vlak, en weinig op het andere.

Maar het is een goed idee om vertrouwen op te bouwen in je gehele leven en ervoor te zorgen dat je sterk en positief in je schoenen staat. En dat is de betekenis waar je naar op zoek zou moeten gaan.

Aan jezelf werken zodat je een goed zelfbeeld krijgt, zowel in je zijn als mens, als in je kunnen en zijn, zo zal je je zelfvertrouwen opbouwen.

Wat is laag zelf-vertrouwen?

Een laag zelfvertrouwen is dat je niet veel vertrouwen hebt in jezelf en in je kunnen. Je denkt dus dat je niet zoveel kan en dat je nergens goed in bent of nergens goed voor bent.

Dit is geen goede mentale ingesteldheid om gelukkig te zijn of te worden.

Merk je dat jouw vertrouwen laag is, dan is het belangrijk dat je aan jezelf gaat werken. Doe dit op een goede manier want er zijn ook heel veel verkeerde manieren om aan je vertrouwen te werken. En hierdoor zal je eerder negatiever worden dan positief.

Er zijn echt wel veel mensen die struggelen met het vertrouwen in zichzelf en dus is het een goed idee hier verder mee aan de slag te gaan.  Je weet het antwoord nu op “Wat is laag zelfvertrouwen?” en dus kan je aan de slag met jezelf.

Doe dit ook, want een gelukkig leven krijg je niet door jezelf te onderschatten. Integendeel, wees lief voor jezelf en geloof in je eigen kunnen.

 

Wil je er eindelijk werk van maken en iets doen aan je zelfvertrouwen, ga dan zeker even kijken naar onze Blijvend Zelfvertrouwen Review. Hier lees je wat er kan gebeuren als een mens aan zichzelf werkt en daar ook echt de tijd voor neemt.