Wat is yoga?

We horen tegenwoordig heel veel mensen die aan yoga doen en die zich daar mee bezig houden om te ontspannen en tot zichzelf te komen. Je hebt mensen die het absoluut niet leuk vinden en er zijn mensen die het geweldig vinden.

Maar wat is het dan precies? Is het een sport? Is het een manier van denken of wat houdt het eigenlijk precies in? Er zijn hier veel vragen over en het blijkt dat veel mensen niet precies weten wat yoga dan wel is.

Wat is het zeker niet?

Het is wel handig om te weten wat het dan zeker niet is. Er bestaan immers veel misverstanden over yoga. Mensen plakken er betekenissen aan die niet kloppen.

Sommige mensen denken dat het wat te maken heeft met Godsdienst. Dat is niet zo. Yoga heeft niets te maken met Godsdienst . Het heeft wel te maken met spirituele ontwikkeling, maar dat wil niet zeggen dat er een godsdienst aan plakt.

Yoga is geen sport. Je gaat wel bewegen en je maakt je lichaam met sterker en  flexibeler met oefeningen. Maar het is geen sport. Je kan je evenwicht stimuleren en werken aan balans in je lichaam.

Dit is allemaal goed voor je lichaam en zal je sterker maken maar het is géén fysieke work-out waar je veel calorieën zal verbranden.

Wat is het dan wel?

Het blijkt niet zo makkelijk om yoga te gaan definiëren. En wat het precies is dat je doet terwijl je bewegingen beoefent.

Yoga is een levensvisie. Het woord “Yoga” is een woord dat afkomstig is van het Oud-Indiaas. Het is ontstaan in India. We kunnen het woord het best vertalen als “verbinden”.

Dit “verbinden” doe je door het lichaam te verenigen met de geest door middel van de ademhaling. Yoga is een methode die je helpt om je gezondheid, persoonlijke kracht en je geluk te kunnen ervaren.

Het brengt je dichter bij jezelf door middel van verbinding. Je kan het ook niet goed of slecht doen. Ben je bang dat je het niet goed zou doen, dan hoeft dat niet. Het is een kwestie van met jezelf bezig zijn. Er is geen goed en fout in de bewegingen die je doet.

Yoga is het aannemen van houdingen en bewegingen in combinatie met ademhaling die ervoor zorgen dat je een balans vindt in jezelf. Je komt tot jezelf en je verbindt jezelf met je diepere ik.

 

Ben je geinteresseerd in yoga en wil je je er graag in verdiepen dan kan dat zeker. Er zijn erg goede cursussen om hiermee aan de slag te gaan en je te laten helpen. De cursus “Yoga Nidra Happy with Yoga” is een erg goede cursus. Je kan de review lezen als je hier naar op zoek bent!

 

bronbronbron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *