Wat is stress?

We zijn massaal aan het werken en de prestatiedrang in onze maatschappij wordt ook elke dag groter en zwaarder. Er moet steeds meer- en steeds langer gewerkt worden en dit zorgt voor gezondheidsproblemen. We krijgen stress! Maar wat is stress?

We kennen het allemaal. Iedereen heeft er wel eens last van. Je zit niet lekker in je vel, je ervaart een zware druk op je schouders en je raakt niet van dat zeurende vervelende gevoel vanaf.

Wat is stress dan precies?

De definitie gaat als volgt: Stress is een vorm van spanning die zich in je lichaam manifesteert als een reactie op dingen die rondom jou gebeuren. Het is de spanning of druk die je voelt. Het is de (negatieve) kracht die uitgevoerd wordt op iemand.

Dit kan schadelijk zijn voor mensen. Maar hoe schadelijk deze is, is dan weer afhankelijk van de mensen zelf. De ene persoon verdraagt meer dan een andere persoon.

De vorm van stress waar mensen meestal mee kampen en last van hebben is een ongezonde druk, een ongezonde constant aanwezige druk of spanning. Deze vorm is niet goed en absoluut te vermijden.

Bestaat er een gezonde vorm?

Zeker. Stress kan erg gezond zijn en ook noodzakelijk. Want het is een natuurlijke reactie van ons lichaam.

Een goede gezonde portie kan ervoor zorgen dat je beter zal presteren onder druk. Het zorgt ervoor dat je alert en geconcentreerd bent waardoor je efficiënt kan werken.

Het zorgt er ook voor dat je lichaam klaar is om actie te ondernemen in gevaarlijke en bedreigende situaties.

In deze gevallen is het belangrijk dat je lichaam stress ervaart en stresshormoon produceert. Zo zal het juist reageren op de momenten dat het nodig is.

 

Heb je veel last van stress? Dan is het belangrijk dat je daar mee aan de slag gaat. De ongezonde vorm kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen.

In het e-book “Nooit Meer Zorgen Of Stress” wordt dit probleem aangekaart en kan je ermee aan de slag gaan. Een absolute aanrader als je voelt dat je er dagelijks last van hebt.

 

bronbron bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *