Wat heb je nodig om te mediteren?

Dan ben je klaar om te mediteren maar je weet eigenlijk niet wat je allemaal nodig hebt.  Heb je wel iets nodig of kan je mediteren zonder dat je iets speciaals moet aankopen?

We zochten het even voor je op. Veel mensen gaan mediteren tegenwoordig en vinden er hun plezier in, maar als je met iets start, kan je dat maar beter goed doen.

Wat heb je nodig als je gaat mediteren?

Als je wil mediteren heb je eigenlijk niets nodig. Je hebt tijd nodig. Om te mediteren moet je tijd maken dus dat heb je nodig. Voor de rest kan je jezelf helpen met wat accessoires maar dat is dus geen noodzaak. Het is eerder ter ondersteuning.

Een goede stoel of een meditatie kussen.

Als je gaat mediteren moet je jezelf kunnen ontspannen. Het is dus belangrijk dat je ergens comfortabel kan zitten. Hoe jij het liefste zit, dat kies je zelf. Zorg ervoor dat je een goede houding vindt waar je lekker zit.

Dat kan voor de ene een stoel zijn en voor de andere een kussentje op de grond. Kies je voor een stoel dan moet je zorgen dat je benen de grond kunnen raken. Je benen moeten in een hoek van 90graden staan.

Je kan ook zittend op de grond mediteren. Als je op een kussen zit dan is het makkelijker om een rechte rug te behouden en een goede houding om te mediteren.

Een goed kussen is een kussen dat gevuld is met boekweit. Boekweit is stevig en zorgt ervoor dat het goed blijft en niet snel zal vervormen.

Een audio die je helpt.

Je kan een audio meditatie CD gebruiken. Deze audio zal je de juiste weg opsturen als je start met mediteren. Er zijn tegenwoordig ook veel apps die je kan gebruiken om te mediteren.

Een dergelijke app helpt je om je focus te houden en het geeft een mooie timing aan van hoe lang je kan mediteren. Deze apps bevatten vaak een schema waardoor je echt gemotiveerd wordt om elke dag te oefenen.

Wierook.

Sommige mensen vinden het fijn om een beetje wierook aan te steken bij het mediteren. Waarom ze dit doen, is niet helemaal duidelijk. Maar als wierook jou het gevoel geeft beter te kunnen focussen, dan kan je het zeker gebruiken.

Makkelijke kledij.

Als je aan sport doet, is het fijn om sportkledij aan te hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk voor meditatie. Als je gedurende langere periode op de grond moet zitten en dit op een makkelijke manier, dan doe je best kleren aan die los zitten.

Zorg dat je kledij draagt die warm genoeg is. Een mens kan het koud krijgen door lang stil te zitten. Als je mediteert is je lichaam in een rustfase en dus wordt het sneller koud. Kleed je dus warm genoeg en comfortabel.

 

Wil je zelf gaan mediteren en wil je hier graag wat hulp bij? Een cursus die je begeleidt en de juiste weg opstuurt met goede oefeningen? Neem een kijkje bij “Mindfulness voor het Dagelijks Leven”. Dit is een goede cursus om te starten met mediteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *