Verschillende vormen van Yoga.

Er zijn verschillende vormen van yoga. De ene vorm is de andere niet en het kan een belangrijke keuze zijn als je op zoek bent om hiermee te starten.

Er zijn moeilijkere oefeningen en makkelijke. De intensiteit van de oefeningen en de houdingen die je moet aannemen, zijn verschillend.

Daardoor zijn er verschillende vormen van yoga uitgevonden. Zo kan ieder kijken wat hij/zij nodig heeft en de juiste vorm van yoga uitkiezen. Het is dus aan te raden op zoek te gaan naar wat je nodig hebt en welke vorm het beste bij je past.

Verschillende vormen van Yoga.

Ik bekijk een aantal vormen van yoga. Niet allemaal. Zoek die vorm van yoga die jou geeft wat je nodig hebt. Voel dit zelf een beetje aan. Je kan altijd wisselen als je merkt dat je de verkeerde vorm gekozen hebt.

1. Birkam Yoga

Bij deze vorm van yoga wordt een vast patroon gebruikt tijdens de les. Dit patroon bestaat uit 2 ademhalingsoefeningen en 26 houdingen die je doet. Het is een serie van oefeningen die vastligt.

Het specifieke aan Bikram is dat je deze vorm van yoga doet in een verwarmde ruimte. Denk hierbij aan een temperatuur van 38-40 graden. Hierdoor krijg je een betere bloedsomloop en kan er meer zuurstof in je bloed opgenomen worden.

Een Bikram les yoga duurt ongeveer 90minuten. Het is bedoeld om jouw gezondheid te bevorderen, stress te verminderen en jezelf flexibel en leniger te maken.

Tijdens deze oefeningen is het de bedoeling dat je je hoofd leeg maakt en je focus legt binnenin jezelf.

2. Yin Yoga

YinYoga is een vorm van yoga die zich hoofdzakelijk richt op statische houdingen die lang aangehouden worden. Je staat dus lang stil en je beweegt niet zo heel veel.

In de oefeningen zit weinig beweging. Er zijn oefeningen waarbij je makkelijk 5 minuten stilstaat. Het vasthouden van een oefening kan ook intensief zijn.

Deze vorm richt zich vooral op het mentale aspect waarbij tegelijkertijd de gewrichten versoepelen en je lichaam versterkt door langer houdingen te blijven aanhouden.

3.Hatha Yoga

Deze vorm van Yoga bestaat uit twee delen. De Ha(zon) en de Tha(maan). Deze worden samen gebracht. Dit staat voor de zon en de maan, het vrouwelijke en het mannelijke.

Tegenovergestelde worden samengebracht in deze vorm van yoga. Hierdoor zal je een mengeling krijgen van verschillende oefeningen die een combinatie brengen van rust en kracht.

4. Vinyasa yoga

Het woord Vinyasa betekent “dingen in de juiste volgorde zetten”. Een les met deze vorm van yoga is dus ook opgebouwd in een bewust gekozen volgorde, zodat je naar een specifiek resultaat kan werken.

In deze les krijg je een reeks van dynamische houdingen. Deze moet je na elkaar uitproberen samen met een goede ademhalingstechniek.

Een typische oefening van de vinyasa yoga is “de zonnegroet”. Hier staat de ademhaling in het middelpunt. Er zit veel beweging in deze oefeningen en er wordt gebruik gemaakt van de kracht van je spieren.

Deze vorm van yoga kan uitdagend zijn.

5.Power Yoga

Dit is de vorm van Yoga die best fysiek heftig kan zijn en dus het meest aansluit bij sport. Deze vorm van Yoga is vooral bedoeld voor mensen die meer met het lichamelijke gedeelte willen bezig zijn en minder met het geestelijke gedeelte.

Het is een combinatie van verschillende soorten oefeningen. Deze worden door elkaar gemixt. Door deze mix van oefeningen zullen alle spieren in je lichaam aangesproken worden om te werken.

Weet je niet goed met welke vorm je moet starten en ben je op zoek naar yoga die jou begeleidt en alle antwoorden geeft? Dan kan je beginnen met Yoga Nidra Reis door de Chakra’s.

Deze yoga cursus neemt je bij de hand en leert je hoe je kan starten met yoga.

 

bronbronbron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *