Tips voor meer zelfvertrouwen!

We hebben al veel geschreven over zelfvertrouwen maar we doen er graag nog enkele tips bij. Tips voor meer zelfvertrouwen zijn altijd welkom en waarschijnlijk ken je er wel een paar, maar misschien zijn er ook nieuwe!

Iedereen heeft soms last van te weinig zelfvertrouwen. Dat kan door gebeurtenissen die je uit je evenwicht brengen, of mensen die gemene opmerkingen maken.

Het kan allemaal, maar jij bepaalt of je jezelf laat neerhalen of je sterk genoeg bent om te weten, dat jij verder kan met jezelf. Jezelf graag zien en sterk in je schoenen staan, is de basis voor een gelukkig leven.

Gebrek aan zelfvertrouwen.

Als je een gebrek hebt aan zelfvertrouwen dan is dat niet zomaar te veranderen op één dag. Nee, je moet hier ook écht actief mee aan de slag gaan. Daarom dit artikel om je al even op de juiste weg te hebben.

Daarna ben je klaar om “De beste versie van jezelf” te worden. En dat wens ik je ook echt toe. Iedereen zou de beste versie van zichzelf moeten worden want zo kan je doen wat je écht graag doet!

Tips voor meer zelfvertrouwen

Dit zijn enkele tips die je misschien verder kunnen helpen in het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Start met ze te lezen. Kijk dan met welke je iets kan doen. En kies er dan enkele uit om mee te starten.

Wees consequent. Jouw mindset, jouw manier van denken verander je niet zomaar, dat vraagt tijd en vastberadenheid!

Onze 15 tips!

 1. Weet wat je aan het denken bent. Je gedachten bepalen hoe je je voelt, hoe je functioneert en hoe je in het leven staat. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn en je gedachten de baas te zijn. Leer je gedachten ombuigen!
 2. Zorg voor een gezond lichaam. Mensen die voor zichzelf zorgen, gezond eten en sporten, voelen zich beter en zelfzekerder. Weet je niet hoe je hiermee moet starten. Neem dan eens een kijkje op deze website, deze vrouw weet waar ze mee bezig is!
 3. Trek mooie kleren aan en wees geen slons. Het kan wel een keertje leuk zijn om in je jogging door het leven te gaan, maar er goed uitzien en mooie kleren, geven een mens automatisch een fijner gevoel.
 4. Loop recht. Het hoofd in de lucht, de schouders recht, je buik ingetrokken en een stevige pas. Ook een hand schud je met de nodige vastberadenheid.
 5. Zelfliefde is de basis. Als je jezelf niet graag ziet, kan je geen zelfvertrouwen hebben. Ga dus lief zijn voor jezelf. Neem de tijd om er ook écht te zijn. Zeg lieve woorden tegen jezelf.
 6. Wees lief tegen andere mensen. Wat je verspreidt, krijg je terug. Strooi je complimenten in het rond. Mensen zullen er blij van worden en jij ook. Je wordt een fijner mens.
 7. Wees blij voor wat er is. Zagen over wat er niet is, is makkelijk, maar dankbaar zijn voor wat er wel is, dat is niet zo makkelijk. Wees dankbaar. Altijd.
 8. Laat jezelf zien. Ga altijd zichtbaar zijn. Verstop je niet achter anderen. Schuif aan tafel aan tussen andere mensen. Ga vooraan zitten in een zaal. Jij mag gezien worden en jij hebt veel zelfvertrouwen.
 9. Gebruik een boekje om je successen te noteren! Alles wat goed gaat, alles wat je bereikt hebt, alles wat je zelf gepresteerd hebt! Ook de kleine dingen. Wees blij, schrijf het op en vier elke stapje dat je verder brengt bij je doel.
 10. Zorg dat je weet waar je naartoe wil. Een mens moet doelen stellen, weten wat de intentie is van zijn leven en waar we naartoe gaan.
 11. Wees positief tegenover jezelf en tegenover anderen. Positiviteit brengt je het verst. Geef al het positieve veel aandacht! Schrijf al het goede van jezelf op in je boekje. Lees het elke keer opnieuw terug.
 12. Leer omgaan met kritiek. Je kan er iets van leren. Opbouwende kritiek is het beste wat je kan overkomen. Geen enkel mens is perfect. Leer uit je fouten.
 13. Maak voldoende tijd voor jezelf. Tijd die jij mag invullen met dingen die jij leuk vindt, zodat je tot rust kan komen en je hoofd kan leegmaken.
 14. Leg de lat niet altijd zo hoog. Als er constant druk is en dingen die moeten, ga je je altijd frustreren omdat dingen niet afgerond raken. Leg de lat lager. Drie dingen per dag goed doen is beter dan tien op een lijstje hebben staan.
 15. Vergelijk je niet met anderen. Jij bent jij en dat is meer dan voldoende. Vergelijken levert niets op. De voordelen die een ander heeft, heb jij niet en omgekeerd. Vergelijk jezelf alleen met jezelf!

Conclusie: 15 tips voor meer zelfvertrouwen!

Als laatste kan ik je vertellen dat het heel belangrijk is om te investeren in jezelf. Zodat je kan groeien. Persoonlijke groei is datgene dat een mens gelukkig zal maken.

Ongeacht onze leeftijd, moet een mens altijd bijleren. En zelf groeien en beter worden. Dat is het mooiste wat je jezelf kan schenken.

Ik kocht deze cursus “Word de beste versie van jezelf” en ik ging ermee aan de slag. Ik investeerde in mezelf. Dat moet je doen. Op die manier voel je je beter en zal je mooie resultaten behalen.