Wat is mindfulness?

Tegenwoordig doet iedereen aan mindfulness. Het is een opkomende rage in onze drukke maatschappij. Maar waarom zouden we dit doen? Mindfulness: wat is dat precies?

Als we zin hebben om ergens mee te starten en het zou ons goed doen, dan is het wel zo fijn te weten wat het dan precies is. Dus gaan we op zoek naar mindfulness en de betekenis erachter.

Mindfulness: Wat is dat precies?

Mindfulness is het aandacht geven aan het moment zelf, zonder te oordelen en het bewustzijn dat hier uit voort komt. Je bent je dus bewust van het moment zelf. Je kan dit op afstand bekijken en je velt geen oordeel over je zijn in het moment.

Mindfulness betekent : “Leven met volle aandacht in het nu”.

Als we dit makkelijker maken wil het eigenlijk zeggen dat mindfulness de mogelijkheid is om volledig aanwezig te zijn in het moment. Er is geen afleiding. Er zijn geen gedachten. Je oordeelt niet. Je bent gewoon aanwezig.

Mindfulness is dus eigenlijk hetzelfde als mediteren. Mensen spreken graag over mindfulness omdat dat minder zweverig klinkt en het daardoor meer mensen aanspreekt.

Voor wie is mindfulness?

Mindfulness is goed voor iedereen. Het is een manier om om te gaan met stressvolle dagen en je kan je alleen focussen op jezelf.

Door jezelf hierin te trainen zal je makkelijker in staat zijn om emoties buiten te sluiten en helemaal tot rust te komen.

Als je aan mindfulness doet dan ben je volledig aanwezig in je lichaam en ben je je bewust van wie je bent en wat je doet. Het zorgt ervoor dat je bewust bent van je leven en niet op automatische piloot functioneert.

Door dagelijks even stil te staan bij jezelf en je gedachten, ben je in staat om meer rust te creëren in je hoofd.

Mindfulness kan iedereen leren. Het is een kwestie van in het “nu” te leven en hier aandacht aan te besteden. Hoe vaker je oefent, hoe beter het zal gaan.

bronbron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *