Wat zijn zorgen?

We maken ons allemaal wel eens zorgen, maar waarom is dat zo en wat is dat dan precies? Sommige mensen maken zich overal zorgen over. Je kent het vast wel.

Een mens kan zich uiteindelijk overal dik in maken. Doe ik mijn werk wel goed? Vinden mijn collega’s mij wel leuk? Is mijn vriendin boos op mij? Wat gaan we vanavond eten? Had ik niet beter een maatje groter gekocht?

Sommige mensen kunnen werkelijk over alles twijfelen en beginnen panikeren. Ze vinden bij alles een reden om zich druk te maken en gestresseerd rond te lopen.

Negatief denken.

Je veel zorgen maken is ook een manier van negatief denken. Doordat je alles in twijfel trekt en je je overal druk gaat in maken, is het erg moeilijk om een fijn en gelukkig leven te hebben.

Je bent constant aan het piekeren, aan het zorgen maken, over hoe iets verder zal verlopen en wat je daar dan best kan aan doen. Er is vaak geen enkel moment van rust.

Is het ongezond om je zorgen te maken?

Het is in eerste instantie geen probleem om je zorgen te maken over bepaalde dingen. Het kan zelfs heel goed zijn. Als je je zorgen maakt, dan zorgt dat er ook voor dat je in actie schiet en dat je start met dingen.

Doordat je je zorgen maakt over bepaalde zaken zal dit als effect hebben dat je aan de slag gaat met jezelf en eventuele problemen zal aanpakken.

Maar als je constant aan het malen bent, heel de tijd bezig bent met piekeren en dingen in twijfel trekken, dan is dat niet zo gezond. Dit soort zorgen zorgt voor teveel stress. Dat is dan niet meer gezond.

Als je heel de tijd bezig bent met wat kan gaan komen (ook al komt het vaak helemaal niet) dan maak je je op een ongezonde manier zorgen en kan dat leiden tot serieuze gezondheidsproblemen.

Gevolgen van je te veel te stresseren.

Als je je teveel zorgen maakt, kan dat leiden tot gezondheidsproblemen. Denk dan maar aan:

  • Emotionele problemen
  • Concentratieproblemen
  • Snel geïrriteerd zijn.
  • Je constant onrustig voelen.
  • Aanwezigheid van constante spanning en stress in je lichaam
  • Slecht slapen.
  • Zwaarlijvigheid.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel bezig bent met wat geweest is en wat zal komen. Heel vaak zijn dit dingen die je niet in de hand hebt.

Als je op een gezonde manier door het leven wil gaan, dan is het goed om je geen zorgen te maken in onbenullige zaken en dat je zelf het initiatief neemt om elke dag tot rust te komen. “Mindfulness voor het dagelijks leven” is iets dat iedereen zou moeten toepassen.

 

bronbronbron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *