Je zelfvertrouwen vergroten met oefeningen?

In dit artikel geven we je graag enkele korte tips, een aantal oefeningen om je zelfvertrouwen te gaan vergroten. Zelfvertrouwen is iets belangrijks om je goed door het leven te sturen.

We schreven al enkele korte artikels die een antwoord geven op bepaalde vragen. Ga daar zeker ook een kijkje nemen:

Je zelfvertrouwen vergroten met oefeningen is één van de slimste dingen die je kan doen. Maar welke oefeningen en hoe je dat dan precies moet doen, dat is niet voor iedereen altijd even makkelijk.

Daarom is het soms een goed idee om hulp in te schakelen en andere mensen te raadplegen om verder te raken met je eigenwaarde. Er zijn cursussen te vinden en onderaan dit artikel, geef je de kortingslink naar één van de betere cursussen die er te vinden zijn.

Is zelfvertrouwen dan zo belangrijk?

Ja zeker is dat belangrijk. Je kan natuurlijk ook doen alsof. Veel mensen doen alsof ze heel zelfzeker zijn. Ze spelen alles, proberen zo anderen te intimideren en voelen zich dan eventjes beter.

Maar spelen dat je zelfzeker bent of het ook echt zijn, dat is wel iets helemaal anders. Want wat je écht bent, trekt zich verder in je hele leven. Een tekort is nooit goed.

Door een goede portie zelfvertrouwen aan de dag te leggen, zal je gelukkiger worden. Een mens is uniek en élk mens heeft zijn eigen capaciteiten. Zodra je weet dat jij ook een reden van bestaan hebt, en jezelf de juiste weg kan opsturen, zal je meer geluk ervaren.

Zelfvertrouwen vergroten oefeningen.

Goed, ik ben géén professional in het opbouwen van zelfvertrouwen en in het maken van dergelijke cursussen. Daarvoor hebben we écht wel mensen en cursussen die je kan consumeren.

Maar ook ik heb me geteisterd gevoeld door angst en door vragen waardoor ik niet altijd voldoende zelfvertrouwen had. Ik moest er dus ook gaan aan werken. Het kopen van een goede cursus en het praten met een professional heeft me goed geholpen. 

Maar welke oefeningen kan je nu doen om je zelfvertrouwen te verhogen? Ik geef je er enkele cadeau die ik zelf gedaan heb en die me best wel verder geholpen hebben.

 • Leer “neen” zeggen. Ja, maar dat is niet gemakkelijk. Niet iedereen kan dit zeggen: Neen. Maar het is wel dat ene ding dat ervoor zorgde dat ik meer vrijheid kon creëren in mijn hoofd.
 • Denk eraan: Niet iedereen moet jou leuk vinden. Integendeel. Een mens die gelukkig is met zichzelf en die weet wat hij doet in het leven, die wil niet door iedereen graag gezien worden.
 • Zeg wat jij leuk zou vinden of graag zou willen. Vaak zetten we onszelf aan de zijde. Hierdoor zal je jezelf vaker tekort doen en dus voel je je niet goed omdat je merkt, dat er nooit met jouw wensen rekening wordt gehouden.
 • Leer om jezelf lief te hebben. Dat klinkt belachelijk, maar het is heel belangrijk om te starten met gelukkig zijn en zelfvertrouwen te hebben. Jezelf graag zien, is de basis.
 • Denk eens goed na over wat jij belangrijk vindt. En bedenk dan of je die dingen belangrijk vindt voor jezelf of omdat iemand anders je dat gezegd heeft dat dat belangrijk is? Dat is een groot verschil!
 • Schrijf elke dag in een boekje. Het zal je helpen om dingen een plaats te geven.  In plaats van te denken aan de dingen die niet goed gaan, schrijf je nu in je boekje drie dingen die wel goed gingen. Er zijn altijd dingen die goed gaan. Schrijf ze op.
 • Al de negatieve gedachten in je hoofd over jezelf zijn niet noodzakelijk écht. Luister en kijk naar de gedachten, geef ze een plaats, maar geef ze geen extra ruimte. Gedachten komen en gaan, maar niemand verplicht jou om ermee iets te doen. Laat de gedachten passeren en focus je terug op wat écht belangrijk is.
 • Zorg ervoor dat je elke dag iets doet dat je een fijn gevoel geeft. Zo heb je altijd iets om trots op te zijn en zo ga je je zelfvertrouwen vergroten.

Zelfvertrouwen vergroten: Makkelijke oefeningen.

Hier nog enkele makkelijke oefeningen waar je mee aan de slag kan gaan om je zelfvertrouwen te vergroten. Geen échte oefeningen zoals hierboven maar wel simpele dingen.

Eenvoudige dingen, die je altijd kan doen. Elke dag opnieuw en er zullen voor zorgen dat jij je écht beter gaat voelen.

 • Zeg elke dag positieve dingen tegen jezelf.
 • Sport elke dag: 30 minuten.
 • Wees dankbaar voor wat er wel is.
 • Verzorg je uiterlijke zelf.

 

Met deze oefeningen moet je echt al ver komen. Maar het is ook wel zo dat niet iedereen de kracht heeft om zichzelf aan te manen om hiermee aan de slag te gaan. In dat geval is een stok achter de deur wel belangrijk. Een cursus kan je dan zeker verder helpen.

Wil je er eindelijk werk van maken en iets doen aan je zelfvertrouwen, ga dan zeker even kijken naar onze Blijvend Zelfvertrouwen Review. Hier lees je wat er kan gebeuren als een mens aan zichzelf werkt en daar ook echt de tijd voor neemt.