Hoe vaak moet je mediteren?

Als we starten met iets nieuws dan willen we dat graag goed doen. Dat is met mediteren niet anders. Eén van de belangrijkste vragen die mensen hebben, is dan hoe lang het zal duren voor je resultaat zal zien.

Want als we iets doen, willen we resultaten. Een mens die op dieet gaat die wil natuurlijk zien dat hij afvalt. Is dat niet zo, dan zal er snel gestopt worden met het dieet.

Als je nu wil mediteren en je wil daar de positieve voordelen van ervaren dan is natuurlijk de vraag hoe lang we dit zullen moeten doen. En hoe vaak.

Hoe vaak moet je mediteren?

Bij mediteren is het principe heel simpel. Hoe meer je oefent, hoe beter je er zal in worden en hoe meer voordelen je zal ervaren. 

Mediteren gaat niet in één keertje. Dat werkt zo niet. Je kan niet vandaag en morgen mediteren en denken dat je dan weet wat het is en hoe het moet. Laat staan dat je dan nog immense resultaten wil zien.

Meditatie zorgt voor ontspanning voor je lichaam en geest. Het brengt innerlijke rust en het traint je hersenen. Op voorwaarde dat je dit met regelmaat traint.

Hoe vaker je traint, hoe meer voordelen je zal voelen. Hoe meer je mediteert, hoe groter het effect dat je zal voelen.

Als je dus vraagt hoeveel je moet mediteren en hoe veel tijd je hier moet insteken dan wordt er aangeraden dit elke dag te doen. Door elke dag te trainen en te oefenen zal je er steeds beter in worden en zal je meer voordelen ervaren.

Wat is het gevolg van dagelijks oefenen?

Door dagelijks te mediteren verplicht je jezelf ook elke dag een beetje te oefenen. Je geeft jezelf elke dag een rustpunt waarin je tijd neemt voor jezelf en je gemoedstoestand.

Door regelmatig en elke dag te mediteren zal het sneller makkelijker gaan. Het wordt makkelijker om je te concentreren en je af te sluiten in je hoofd. Zo zal je sneller tot een ontspanning komen.

Door dagelijks met mediteren bezig te zijn, zal je ook een mentaal werkproces doorlopen. Een leerproces waarbij je jezelf beter leert kennen en makkelijker kan aanvoelen.

Door dit dagelijks te doen en die afspraak met jezelf te maken, zal je ook mediteren op momenten dat je het niet ziet zitten en er geen zin in hebt. Hierdoor ervaar je verschillende vormen van ontspanning.

 

Ben je op zoek naar een cursus die je helpt bij het mediteren? Dan kan “Mindfulness voor het Dagelijks Leven “ wel iets voor jou zijn. Deze cursus geeft je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan en tot rust te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *