Ketose, wat is dat?

Ketose wat is dat? Er zijn tegenwoordig allerlei diëten waarbij er gewerkt wordt met het lichaam. Het Keto Dieet is zo eentje of het Sportvasten Dieet werkt ook op die manier. Dat het efficiënt is, is al meerdere malen bewezen, maar wat is het nu precies?

Ketose wat is dat?

Wat is Ketose? Ketose is een proces waarbij het lichaam vetzuren gaat afbreken in ketonen. Dit is een metabool proces.

Je kan in ketose raken doordat je je koolhydraatinname heel erg gaat beperken. Je kan ook in ketose raken als je een lange periode gaat vasten. In beide gevallen zal je lichaam zich aanpassen en worden vetzuren afgebroken tot ketonen.

Als je lichaam geen koolhydraten meer krijgt, zal het lichaam verplicht worden om zijn energie te gaan halen ergens anders. Het lichaam gaat dan energie halen in het vet van het lichaam. 

En dat is de bedoeling van het Ketogeen Dieet. Dat je lichaam leert om zijn energie te halen uit het vet van je lichaam. Op deze manier zal je dan ook heel veel gewicht kunnen verliezen.

Hoeveel koolhydraten eten om in Ketose te raken?

Als je in Ketose wil raken, dan moet je je koolhydraatinname beperken tot een maximum van 30- 50 gram per dag. (bron)

Laat je niet foppen: 30-50 gram is heel erg weinig. 50 gram koolhydraten zorgt ervoor dat je quasi niets meer mag eten van fruit, pasta, brood, aardappelen, rijst… en nog veel meer van die dingen.

Hoe lang duurt het ?

Wil je in Ketose raken, dan kan dat al gebeuren op een dag of drie. Maar wil je alle voordelen van dit soort proces ervaren, dan kan je dit dieet toch best een maand of drie tot zes volhouden. 

Je lichaam zal overschakelen op vetverbranding. Het zet op die manier je vet om in energie. Daar komen dan ketonen vrij. Ketose wat is dat? Wel dit proces heet dan Ketose.

Ketose, wat is dat en hoe meet ik dat?

ketose wat is datHoe weet je of je in Ketose bent en of je vet aan het verbranden bent? Er zijn verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld bloed laten trekken en je waarden laten meten.

Heb je geen zin om elke dag naar de dokter te lopen, dan kan je ook gewoon sticks kopen. Die strips zijn niet 100% betrouwbaar, maar ze geven wel een zeer goede indicatie.

Ik gebruik altijd deze strips als ik wil weten of het proces werkt. Een paar keer per jaar ga ik immers vasten en detoxen en dan vind ik deze strips heel erg handig.

Welk dieet kan me hierbij helpen?

Als je in Ketose wil raken en op die manier gewicht wil verliezen dan raad ik je absoluut De Keto Revolutie aan. Lees de review en kijk wat dit programma voor jou kan betekenen.

Met Keto gewicht verliezen, is één van de makkelijkste manieren. En het 101 Keto Recepten Kookboek is de perfecte handleiding om ervoor te zorgen dat je elke dag de juiste recepten eet.