TOP 10 BESTE KOOKBOEKEN!

In deze review ga ik samen met jou op zoek naar de gezonde kookboeken Top 10 van het moment. Een kookboek kan een erg handige tool zijn voor mensen die willen koken maar vaak niet weten hoe te starten.

Heel veel mensen willen graag gezond koken. En dan liefst nog lekker en simpel. Dat is dan ook het leukste. Zeker als je een beetje te veel weegt en je wil dat gewicht graag verliezen. Dan is het leuk om te gaan afvallen met gezond en vooral lekker eten. 

In dit artikel gaan we dus op zoek naar de beste gezonde kookboeken die je kan vinden. Koken moet toch leuk blijven en eten liefst ook. Het is niet omdat je beslist hebt de gezonde toer op te gaan, dat daarom alle genot mag verdwijnen.

We zoeken dus gezonde kookboeken die makkelijk zijn en die voldoen aan de kookboeken met gezonde voeding. En voor de mensen die graag wat gewicht kwijt willen, vind je hier ook gezonde kookboeken om af te vallen.

Ik hoop dat je er plezier aan hebt en dat je ergens een boek vindt in onze top 10 boeken gezond koken. Er is voor ieder wat wils! Lees zeker verder.

→ Ga DIRECT naar het BESTE en LEUKSTE kookboek ! 

Welke gezonde kookboeken kan je kopen?

Ik maak een combinatie van gezonde kookboeken die je online kan kopen -meestal in PDF formaat- en kookboeken die je ook echt als een fysiek exemplaar kan aankopen.

Het ene zegt niets over het andere.

Een kookboek dat je kant en klaar bij de hand hebt op je gsm, ipad of pc kan evengoed of zelfs beter, handiger zijn dan een dik exemplaar dat je altijd overal mee naartoe moet slepen.

En een pdf formaat kan je altijd nog afdrukken of niet soms?

simpson koken

In ieder geval. Iedereen zijn eigen keuze en smaak. Daar valt niet over te twisten. En net zoals je fantastische boeken hebt in pdf-formaat, heb je ook erg goede kookboeken die je in de boekenwinkel kan halen.

Waarom kookboeken?

Waarom koopt een mens kookboeken? Tja, daar zijn waarschijnlijk verschillende redenen voor. Ik heb graag nieuwe inspiratie die mij dan verder helpt in mijn eigen creatieve proces.

Mijn kinderen stellen standaard elke dag de vraag: Wat eten we vanavond? En omdat ik het vaak zo beu ben en niets weet te verzinnen, vraag ik hen iets te zoeken in de beschikbare kookboeken die op de boekenplank staan.

Maar er kunnen verschillende redenen zijn:

 • Inspiratie.
 • Leren koken.
 • Nieuwe technieken.
 • Nieuwe voedingsmiddelen ontdekken.
 • Koken zonder suiker, lactose, gluten…
 • Andere keukens.
 • Op dieet of gezonder eten.

Dit zijn maar een paar voorbeelden maar er kunnen altijd verschillende redenen zijn waarom mensen graag een kookboek aanschaffen. Kies voor jezelf waar je naar op zoek bent en ga dan aan de slag!

Top 10 beste gezonde kookboeken.

Er zijn tegenwoordig zoveel kookboeken op de markt dat het niet zo makkelijk is om een keuze te maken. Je moet het kaf van het koren scheiden en dat vraagt soms een beetje opzoekingswerk.

Daarom doe ik dit al een beetje voor jou. Kijken wat er in de aanbieding is en de beste exemplaren er voor jou uithalen. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

1. De Keto Revolutie.

de keto revolutieHet eerste boek is “De Keto Revolutie”. Dit boek is een boek dat je online kan aanschaffen en dat zoveel meer is dan alleen het kookboek.

Als je er een review wil over lezen, dan vind je die hier.

De Keto Revolutie is gebaseerd op het Ketogeen Dieet. Het is niet alleen een dieet voor mensen die willen afvallen, maar het is koken op een gezonde manier en dus voor iedereen een goed kookboek.

Het principe van minder koolhydraten eten en veel meer eiwitten en vetten zit in dit boek ingebakken. Dit zorgt voor erg veel gezondheidsvoordelen.(bron)

Als je dit kookboek aankoopt, krijg je verschillende onderdelen:

 • Het ebook: De Keto revolutie.
 • Ebook: Intermittent Fasting.
 • Receptenboek: 62 recepten.
 • Maaltijdplanner.
 • Boodschappenlijstjes.
 • Videotraining met 20 video’s en veel uitleg.

Dat is dus erg veel en niet alleen een kookboek. Het geeft je veel extra’s op dat vlak. Een absolute topper met alle informatie die je nodig hebt en heerlijke recepten.

Ja! Ik ben geïnteresseerd! Breng me naar dit boek! >>>

2. Koolhydraatarm 30dagen menu.

koolhydraatarm 30 dagen menuHet tweede boek dat ik je absoluut kan aanraden en waar veel mensen blij van worden is het “Koolhydraatarm 30dagen menu“.

Dit boek zit boordevol goede informatie over een gezond lichaam en gezonde voeding.

Dit boek is een receptenboek waar je maar liefst 30 dagmenu’s krijgt. Elk dagmenu heeft dan nog eens 6 eetmomenten. Je krijgt dus een bom aan informatie en erg veel recepten.

Het doel van koolhydraatarm eten is om meer eiwitten en vetten te eten en minder koolhydraten. Door deze manier van eten haal je snelle en blijvende resultaten. Het is erg efficiënt. (bron)

Ook bij dit boek krijg je een hoop extra’s zoals:

 • Een boodschappenlijstje voor 4 weken
 • Een informatiebundel over vetverlies en hoe dat werkt.
 • Een video over jouw mindset en hoe aan de slag te gaan.

Een absolute aanrader als je op zoek bent naar een gezonde manier van leven en eten en je zelf aan de slag wil met gezond koken.

Ja! Ik ben geïnteresseerd! Breng me naar dit receptenboek! 

3. Meal prepping.

meal preppenOp de derde plaats komt voor mij het fantastische boek “Meal Prepping” van Keda Black.

Meal prepping betekent dat je op 1 dag alles kookt voor de rest van de week.

Hierdoor kan je de rest van de week iets uit de koelkast nemen of moet je nog maximum tien minuutjes koken.

Dit boek geeft je alles wat je nodig hebt op vlak van koken, eten en voorbereidingen treffen. Niemand wil uren in de keuken staan en jij waarschijnlijk ook niet.

In dit boek krijg je 13 verschillende weekmenu’s. De recepten zijn gevarieerd en gebaseerd op verschillende seizoenen. Je krijgt ook boodschappenlijstjes. Meal preppen heeft zoveel voordelen.(bron)

Ben je vegetariër dan is dat geen probleem: De recepten zijn makkelijk aan te passen voor vegetariërs of je kan gewoon de tweede versie van het boek kopen dat alleen vegetarische gerechten bevat. Je vindt het hier.

Ja! Ik ben geïnteresseerd! Breng me naar dit kookboek! 

4. Droog Trainen Protocol Vrouwen/Mannen.

Droog Trainen ProtocolAls vierde -zonder enige twijfel- het Droog Trainen Protocol voor mannen en/of vrouwen.

Dit is een specifiek boek dat ook specifiek werkt op voeding, sport en het opbouwen van een getraind lichaam.

Als dit niet jouw doelen zijn, dan kan je dit kookboek overslaan en dadelijk overspringen naar nummer 5.

Zijn dit wel je doelen of vind je het gewoon “mooi meegenomen”, dan moet je dit boek zeker bekijken. Trainen en sporten doe je niet alleen voor een mooi lichaam maar ook voor een gezond lichaam.(bron)

Vaak eten mensen gezond en trainen ze ook maar weten ze eigenlijk niet zo goed hoe ze dat exact moeten doen om de juiste resultaten te behalen. Dit boek/programma helpt je daarbij.

Ja! Ik ben geïnteresseerd! Breng me naar dit receptenboek! >>>

5. Het complete Keto-Dieet kookboek.

Als vijfde komt het Complete Keto-Dieet kookboek van Jane Faerber.

keto dieet kookboekDit boek is een fysiek boek en ziet er erg mooi en professioneel uit. Maar daarom staat het niet op nummer 5. Het staat op nummer 5 omdat de inhoud de moeite waard is. 

De ketogene levensstijl is een manier van eten die ervoor zorgt dat je gezond eet met voldoende vetten en eiwitten en minder koolhydraten.(bron)

Hierdoor breng je je vetverbranding in een hogere versnelling. Dit is erg gezond omdat je op deze manier veel minder suiker gaat eten. En suiker is niet gezond.(bron, bron)

In dit boek vinden we 60 eenvoudige ketogene gerechten die superlekker zijn. Je leert hoe het dieet werkt, je krijgt een heldere uitleg over hoe het principe werkt en hoe je ermee aan de slag kan gaan.

Jane Faerber is een dieetconsulente die gespecialiseerd is in Low Carb en High Fat. Ze weet waarover ze spreekt en heeft dit boek ook geschreven om mensen met hun gezondheid te helpen. Met dit boek kan je dus zeker gezond koken. 

Ja! Ik ben geïnteresseerd! Breng me naar dit receptenboek! >>>

6. Nog eenvoudiger.

nog eenvoudigerHet nieuwe boek “Nog eenvoudiger” van Pascale Naessens is misschien wel even de moeite waard om te bekijken.

Ik zeg “misschien” omdat ik eigenlijk geen grote fan ben van dit soort boeken.

Mensen met een bekend gezicht denken nogal snel dat ze een boek kunnen schrijven en daar veel geld aan kunnen verdienen en in dit geval is dat niet anders.

Iedereen die ooit een boek kocht van Mevrouw Naessens heeft haar portemonnee mee gevuld. En zijn haar boeken dan echt de moeite waard? Ik weet het niet. Ik ben geen grote fan.

Het principe bij Pascale Naessens is het koolhydraatarm/keto eten. Minder koolhydraten, meer vetten en eiwitten.(bron) Denk maar aan haar befaamde promotie van mayonaise en avocado’s.

Het boek “Nog eenvoudiger” is een handig boek omdat het een tool geeft voor mensen die niet graag in de keuken staan en weinig ervaring hebben.

Het boek is opgebouwd uit recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn met zo weinig mogelijk ingrediënten. Ze beweert dat je met deze recepten kan afvallen met gezond en vooral lekker eten.

De recepten vragen niet veel bereidingstijd en iedereen kan op deze manier wel koken en eten maken. Een handig boek dus voor mensen die snel en toch gezond willen eten.

Ja! Ik ben geïnteresseerd! Breng me naar dit receptenboek! >>> 

7. Fitcooking Editie 2.

fitcooking editie 2Op nummer zeven het boek Fitcooking. Een e-book dat je dadelijk kan downloaden eens je betaald hebt.

Een mooi ogend boek met super veel informatie over gezond eten en hoe jouw lichaam werkt. Hier lees je mijn volledige review.

Het leuke aan een e-book tegenover de gewone kookboeken is dat je bij een e-book vaak erg veel extra zinvolle informatie krijgt die je bij een gewoon boek niet krijgt.

Bij dit soort boeken krijg je de volledige uitleg over het waarom, hoe en wat. En laat dat nu net vaak de trigger zijn voor mensen om hun houding en attitude definitief te wijzigen.

Fitcooking geeft je de volledige uitleg met combinatie gezond eten en bewegen. Je krijgt de mogelijkheid tot het uitrekenen van je caloriebehoefte, je krijgt recepten en het boek staat boordevol informatie.

Wil je meer informatie, dan kan je gewoon de schrijfster contacteren en dan krijg je antwoord op je vragen. Dat krijg je natuurlijk niet bij een boek dat je koopt in de boekenwinkel.

Ja! Ik ben geïnteresseerd! Breng me naar dit receptenboek! >>>

8. Slank door de overgang.

slank door de overgangSommige onder ons zijn al een beetje ouder. Vooral wij vrouwen kunnen het lastig krijgen na een bepaalde leeftijd om toch nog gezond door het leven te gaan.

We gaan in de overgang, de menopauze komt eraan, we merken dat het gewicht blijft hangen en dat het moeilijker wordt om snaaibuien en zoetigheid te laten staan.(bron)

Het is vaak een hormonale kwestie die een mens niet altijd in de hand heeft. De kilootjes blijven eraan komen en je krijgt ze er niet meer af. Logisch want jouw lichaam verandert door die overgang.

Het is dus ook belangrijk jouw voeding te gaan aanpassen. En dat is exact wat je in dit boek uitgelegd krijgt. Wat je wel en wat je niet kan doen en waarom de dingen zijn zoals ze zijn.

Wil je er alles over weten, dan kan je hier mijn review lezen over het boek. Het boek is absoluut gericht op de oudere vrouw die graag slank door de overgang heen wil. Een absolute topper in zijn vakgebied.

Ja! Ik wil slank door de overgang door! Breng me naar het boek! >>>

9. Afslankreceptenbijbel.

AfslankReceptenBijbelAls voorlaatste het boek “De Afslankreceptenbijbel”. Als je het nog niet hebt, dan ben je waarschijnlijk één van de weinigen want het boek is echt duizenden keren verkocht.

Het is een beetje de pionier van de e-booken en het zit goed in elkaar. Er zijn nog steeds mensen die het elke dag kopen om ermee aan de slag te gaan.

Ik schreef er reeds een review over. Een review die niet kon ontbreken op deze review site. Wil je hem graag lezen, dan kan dat hier.

Het boek is gebaseerd op recepten met weinig koolhydraten en veel eiwitten en gezonde vetten. Ondertussen weten we allemaal dat dit de snelste manier is om jouw lichaam terug gezond te krijgen.(bron)

In dit boek leer je vanaf het begin wat gezonde voeding is en hoe je ermee in je dagelijks leven mee aan de slag moet gaan. Je wordt begeleid in het maken van gezonde maaltijden.

Het boek zit netjes in elkaar en de recepten zijn lekker. Je krijgt verschillende mogelijkheden en je krijgt ook nuttige informatie over voeding en hoe het menselijk lichaam werkt.

Ja! Ik wil deze afslank bijbel kopen ! Breng me naar de goedkoopste prijs! >>>

10. “Fastfood” Sandra Bekkari.

fastfood Sandra BekkariHet laatste boek is het boek “Fastfood” van Sandra Bekkari.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit begrepen heb wat er zo te doen was rond deze vrouw. Ik vind haar er ziek mager uitzien en vind haar vervelend presenteren.

Als ik haar op televisie bezig zie heb ik ook absoluut géén zin om ook maar met iets van wat ze zegt aan de slag te gaan.

Maar goed, een mens kan je in eerste instantie niet aanspreken, dat wil niet zeggen dat ik niet eens door het boek heen kan bladeren. Dat deed ik dan ook.

Het boek ziet er leuk uit, zoals de meeste kookboeken, en het brengt een gezonde variant op fastfood. En dat concept maakt het dan weer extra leuk in onze drukke maatschappij.

Daarom dit boek op nummer 10. Op de valreep. Er staan leuke recepten in, het idee van snel even een hap maar dat toch op een gezonde manier kunnen doen, spreekt me wel aan.

Ben jij een grote fan van Bekkari, goed zo! Laat je dan niet ontmoedigen door mij en ga ervoor. Koop haar nieuwe boek, het ziet er erg leuk uit en leer snel wat gezonde recepten in elkaar flansen.

Ja! Ik ben fan! Breng me naar het nieuwe boek van Bekkari. >>>

Extra’s.

Daarbovenop zijn er toch twee boeken die ik jullie graag nog wil leren kennen. Niet omdat ze belangrijk zijn, maar wel omdat ze een beetje anders zijn en misschien voor sommigen onder ons de moeite waard.

1. “Bakbijbel” Rutger van den Broek.

bakbijbelBak je graag? Maak je graag dingen in de oven en houd je van cakes, taarten en ovenschotels? Dan is dit boek een absolute must-have in je keuken!

Het boek staat vol met duidelijke instructies en foto’s die je stap voor stap de techniek van het bakken aanleert.

Er staan 160 recepten in om te bakken. Er staan allerlei tips in en praktische aanwijzingen. Ook geeft Rutger originele serveersuggesties voor de allermooiste bakresultaten.

Ben je dus op zoek naar een leuk boek om te leren bakken, dan kan ik je dit boek absoluut aanraden.

Ja! Breng me naar het bakboek van Rutger Van den Broeck! >>>

2. “Veg”  Jamie Oliver.

veg “Veg” van Jamie Oliver zegt het zelf al, het is een boek met allemaal vegetarische gerechten. Niet alleen voor vegetariërs maar ook voor mensen die gewoon graag eten zonder vlees.

Je krijgt veel verschillende opties, het boek is mooi ingedeeld en de recepten zijn heerlijk van smaak.

Ik ben een grote fan van Jamie Oliver en ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik nog nooit iets gegeten heb van de man dat niet lekker was. Wat mij betreft een absolute topper!

Ja! Breng me naar het nieuwe boek van Jamie! VEG! >>>

 

Heb je nog vragen of heb je één van deze boeken uitgeprobeerd, laat het dan zeker weten! Stuur ons een mailtje of laat een opmerking achter. Dan komen we snel bij je terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *