De 5 Beste Slowjuicers om heerlijke sappen mee te maken!

In dit artikel geef ik jou De Top 5 Beste SlowJuicers die op dit moment te vinden zijn. Een juicer is een handig apparaat dat zeker niet misstaat in de keuken. Je kan er erg gezonde drankjes, sapjes mee maken. Wil je een slowjuicer kopen? Lees dan zeker verder!

Veel mensen hebben al een blender in huis om smoothies mee te maken. Dat is een erg gezonde aanschaf. Heb je er nog geen dan kan ik je zeker een blender aanraden. Het kan jouw gezondheid een ferme boost geven in de juiste richting. Hier vind je mijn top 5 van beste blenders. 

Het verschil tussen een blender en een juicer is heel simpel. Als je een smoothie gaat maken in een blender dan blijven de vezels van de groenten en het fruit aanwezig in de smoothie.

Bij de juicer is dat niet zo. Een juicer haalt de vezels net uit de groenten en het fruit zodat je alleen sap overhoudt. Dit sap is dan makkelijker verteerbaar en opneembaar dan de smoothie. Groenten juicen is gezond!

→ Ga DIRECT naar de BESTE slowjuicer! 

Wat is een juice?

Een juice is een sap dat je maakt uit groenten en fruit. We hebben het hier dus niet over een fruitsap. Een fruitsap zoals appelsap of appelsiensap is een sap gemaakt van alleen maar fruit.

de beste slowjuicers

Sap van alleen maar fruit zit boordevol suikers (bron). Dat is niet gezond. Door alleen het sap van de vrucht te consumeren, mis je de vezels. Het maakt je ziek en je bent veel van de goede stoffen van het fruit kwijt.

Je eet de vrucht dus beter zo. Een stuk fruit eten is namelijk gezond en het geeft je dan ook een écht vol en voldaan gevoel. (bron)

Een echte juice die je maakt met een juicer of een slowjuicer maak je met verschillende ingrediënten. Sowieso een combinatie van groenten en fruit. Op deze manier maak je met je slowjuicer gezonde sappen.

Waarom juices drinken?

Het grootste voordeel van het drinken van juices is dat je dadelijk alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen tot jou kan nemen. Je lichaam hoeft niet meer te werken, ze kunnen dadelijk opgenomen worden.(bron)

Dit is super gezond. Je lichaam kan de belangrijke voedingsstoffen tot zich nemen en kan voor de rest het spijsverteringsmechanisme even laten rusten. Ook jouw lichaam wil af en toe rust.

Als je bepaalde groenten niet graag eet, is het juicen van groenten ook een goed alternatief. In een juice kan je immers alle groenten steken die je wil, zonder dat de specifieke smaak van de groente echt de bovenhand krijgt.

Hierdoor eet en drink je groenten die je anders misschien niet zou eten. Je kan zo veel variëren als je zelf wil en zorgen dat je alle groenten afwisselt en gebruikt.

Op deze manier kan je gezonde ontbijtsapjes maken en groentesap recepten die je helpen met afvallen.

Vezels versus geen vezels.

Vezels zijn belangrijk om gezonde darmen te behouden (bron, bron). De vezels reinigen de darmen en zorgen er op die manier voor dat je goed naar het toilet kan. Veel mensen hebben hier problemen mee.

De vezels kuisen de darmen langs binnenuit waardoor alles vlotjes in je darmen kan glijden. Dankzij de vezels kan je ook makkelijker voedingsstoffen opnemen.

Als je een smoothie maakt, krijg je een vollere drank en het duurt langer voor het lichaam om alle voedingsstoffen te kunnen opnemen. Bij een juice krijg je dadelijk een “infuus” van vitaminen en mineralen.(bron)

Het drinken van juices zonder vezels zorgt er voor dat ons lichaam niet zo lang moet werken om goede stoffen op te nemen.(bron)

Doordat er geen vezels inzitten kan je dadelijk alle goede voedingsstoffen van groenten en fruit opnemen en gaan ze rechtstreeks naar de bloedbaan waar ze beginnen te werken.(bron)

Het regelmatig drinken van een juice zorgt ervoor dat jouw lichaam op regelmatige basis een goede dosis voedingsmiddelen ontvangt en kan gebruiken om jouw lichaam te voeden en te genezen van binnenuit.

 

→ Ga DIRECT naar de BESTE slowjuicer! 

Wat is een juicer?

Een juicer is een apparaatje dat het sap uit groenten en fruit kan halen. Hierdoor kan jij alle gezonde stoffen van groenten en fruit op een makkelijke en snelle manier tot je nemen.

Er zijn verschillende soorten juicers. Zo heb je sapcentrifuges, juicer en slowjuicers. Wil je echt gaan juicen en veel groenten gebruiken, dan raad ik je absoluut een juicer of een slowjuicer aan.

De slowjuicer is meestal duurder in aankoop. Beide apparaten vragen ook een beetje afwastijd. En ze zijn niet altijd even makkelijk schoon te maken. Maar het sap dat je ervan krijgt, is lekker en gezond.

Gezondheidsvoordelen van het drinken van juices.

Juicen heeft veel gezondheidsvoordelen. Net zoals smoothies drinken dat ook heeft. De gezondheidsvoordelen voor ons lichaam zijn belangrijk. Ik som er enkelen voor je op (bron, bron, bron):

 • Snelle opname van mineralen en vitaminen vanuit het sap in het lichaam.
 • Je kan meer groenten en fruit gebruiken in 1 en hetzelfde drankje. Daardoor heb je meer gezonde voedingsstoffen in één portie.
 • Gemakkelijk voor de spijsvertering.
 • Je gunt je darmen en jouw lichaam de tijd voor rust en herstel.
 • Hoge voedingswaarden.
 • Hydratatie.
 • Bevordert haargroei en bestrijdt haaruitval.
 • Gezonde huid.
 • Vertraging verouderingsproces.
 • Veel energie.
 • Ontgiften van het lichaam.
 • Gezond immuunsysteem.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een juicer?

Zoals reeds vermeld is er een verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer. De eerste is meestal goedkoper dan de slowjuicer. Maar hij is dan ook kwalitatief gezien niet zo bijster goed.

de beste slowjuicers

Vaak kan je dus beter een slowjuicer nemen omdat je dan een goed apparaat hebt en het toestel zal ook doen waarvoor het gemaakt is: de beste voedingsstoffen uit de groenten en het fruit halen.

Niet iedereen perst dezelfde soorten fruit en groeten en dus is het belangrijk dat je een juicer neemt die in het algemeen doet wat hij moet doen. Als je op volgende puntjes let, dan heb je een goede juicer.

Ga je veel selderij juicen dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de beste slowjuicer voor selderij. Selderij heeft ontzettend veel vezels en strengen die in een goedkoop toestel kunnen blijven vastzitten.

 • Kijk naar de veiligheid van de juicer.
 • De vorm van de persschroef. Je hebt verticale en horizontale persschroeven. De verticale durven wel eens vastlopen als je veel groenten perst met vezels.
 • De snelheid van de schroef. Een goede schroef draait traag. Ongeveer 40-80 toeren per minuut. Op basis van deze toeren kan je ook zien of een apparaat goed is of niet. Hoe lager de toeren hoe beter het machine.
 • Schoonmaken.
 • Aanwezigheid van accessoires.
 • Kwaliteit van de siliconen onderdelen.
 • Is er een garantie?
 • Aanwezigheid van een sap-stop.
 • Persopbrengst : Hoeveel sap haalt het machine uit je groenten?
 • Opvangen van de pulp.

Top 5 van beste juicers.

We weten nu dat slowjuicen gezond is. Dat is al een goed begin. Dan moeten we nu alleen nog op zoek naar de beste slowjuicer om te kopen.

Tijd dus voor de vijf beste juicers van het moment. Een juicer heb je in verschillende soorten, dus het is belangrijk voor jezelf even de specificaties door te nemen en te kijken wat jij graag in je keuken wil hebben.

Vergelijk de verschillende juicers en maak voor jezelf een keuze. Kijk eerst wat je nodig hebt en ga dan op zoek naar de juicer van je dromen! We helpen je alvast een handje met deze top 5 juicers!

1. Omega CNC82SG juicer.

juicer omegaDe eerste juicer is de juicer van Omga. De Omega CNC82SG heeft een mooi en elegant design.

Het is een modern toestel en past op het aanrecht in een keuken.

Het apparaat maakt gebruik van de “Squeezing Technology” waardoor de voedingswaarde optimaal aanwezig blijven in het sapje.

Deze juicer vermaalt niet alleen groenten en fruit, maar is ook krachtig genoeg voor het verwerken van noten, kruiden en koffiebonen. Je kan er ook het papje van de baby mee klaarmaken.

Door de koude persing haal je het maximale aantal vitaminen en mineralen uit je groenten en fruit.

Je kan het toestel ook makkelijk reinigen. Door er eenvoudig wat water doorheen te laten lopen, is je toestel al grotendeels gekuist.

Een slowjuicer is altijd een beetje vervelend om proper te maken. Dat is bij deze niet anders al zorgt de eerste poetsbeurt met water ervoor, dat de onderdelen makkelijk te onderhouden zijn.

Deze slowjuicer heeft een eerlijke prijs van 333,99 euro. 

Specificaties:

 • Handmatig afwassen.
 • Capaciteit van 900ml.
 • 200 Watt.
 • Kabellengte van 1,2meter.
 • Snelheid van 80Rpm.
 • Bodem met antislip.
 • 2 jaar garantie.
 • Schuimafscheider.
 • Bediening met druktoetsen.
 • Automatisch uitschakelen knop.
 • Kleuren: Zilver.

Ja! Ik wil gaan kijken naar deze slowjuicer! Breng me er naar toe! >>>

2.Philips Avance HR1946/70

de beste slowjuicersDe Philips Avance HR1946/70 slowjuicer kopen zorgt ervoor dat je al de goede voedingsstoffen uit groenten en fruit kan halen.

Je kan sap maken van al je favoriete ingrediënten en deze machine haalt tot 90% vitaminen en mineralen uit je groenten.

Het is een simpele maar mooie juicer die zo in je keuken kan staan. Deze juicer is in staat om zowel harde als zachte groenten en fruit te verwerken. Alle combinaties zijn mogelijk. Ook bananen bijvoorbeeld, zijn makkelijk te persen.

Groenten met veel vezels zijn voor deze juicer geen enkele probleem en ook noten kan je in deze juicer gebruiken en er het sap uit halen. Denk maar aan amandelmelk uit amandelen bv.

Deze juicer heeft ook een voorspoelfunctie. Dit is een speciaal programma dat de laatste druppel sap uit het product perst en dan de binnenkant van de machine reinigt.

Omdat deze juicer geen zeef heeft, stroomt het sap in je glas door een filter. Deze filter haalt al de ongewenste delen uit het sap. Deze juicer is ook extra makkelijk schoon te houden en is super hygiënisch.

Deze slowjuicer heeft de mooie prijs van 229,99euro. 

Specificaties:

 • Makkelijk schoonmaken.
 • Losse onderdelen zijn vaatwasbestendig.
 • Geen zeef aanwezig.
 • Sap dadelijk opvangen in het glas.
 • Gebruik van de MicroMasticating-technologie.
 • QuickClean optie: je machine gereinigd in 1 minuut.
 • Druppelstop.
 • Extra grote vulopening waardoor je minder moet snijden.
 • Receptenboekje.
 • Antislip voetjes en veiligheidsvergrendeling.
 • Kabellengte: 1meter.
 • 200 Watt.
 • Kleur: Metallic Grijs.

Ja! Ik wil deze slowjuicer van Philips! Breng me er naar toe! >>>

3.Kenwood JMP600WH juicer.

juicer kenwoodDe derde juicer die de moeite waard is om even te bekijken is de Kenwood Pure Juice. Deze juicer is één van de goedkoopste in het rijtje.

Ben je op zoek naar een juicer, is het de eerste keer dat je gaat juicen, dan kan dit echt wel een goede eerste aankoop zijn voor jou!

Deze juicer kan zowat alle groenten en fruit onder handen nemen en juicen. Zowel groenten als fruit zijn voor de juicer geen probleem. Dit apparaat is makkelijk in gebruik en is uitgerust met een druppelstop.

De sapkan is groot zodat je dadelijk veel sap kan maken en het kan bewaren in de ijskast. Ook het opvangbakje voor de droge pulp krijg je erbij en is groot genoeg, nl 500ml.

De juicer heeft een anti-druppeltuit. Die op elk moment open of toe gedaan kan worden.

Deze slowjuicer heeft de mooie prijs van 154,99euro. 

Specificaties:

 • Opvangbakje pulp.
 • Stille juicer, maakt niet veel lawaai.
 • Mooie compacte juicer, neemt niet veel plaats in.
 • Eenvoudig om uit elkaar te halen, schoon te maken en terug te installeren.
 • Extra zeef voor op de sapkan.
 • Capaciteit van 700ml voor sap.
 • Niet vaatwasbestendig.
 • 150 watt.
 • Bodem met antislip.
 • Anti druppel tuit.
 • Opvangbakje voor sap.
 • Kleur: Wit

De slowjuicer van Kenwood wil ik bekijken! Breng mij er naartoe! >>>

4. Panasonic MJ-L700KXE.

juicersDeze juicer Panasonic MJ-L700KXE is absoluut één van de toppers onder de juicers binnen zijn prijscategorie.

Met deze juicer kan je écht aan de slag en heerlijke sappen maken in een handomdraai.

Dankzij de grote opening kan de juicer volledige appels, tomaten, wortelen, mandarijnen of sinaasappels in één keertje pletten. Je hebt dus geen gedoe met het in stukjes snijden van je groenten en fruit.

De juicer is mooi en stijlvol en past in elke keuken. Hij is compact waardoor hij niet overdreven veel plaats inneemt. Hij is veilig en in het bezit van een antislip bodem.

Door het toevoegen van een beetje water in de machine kan je de machine al grotendeels kuisen zonder dat je er veel werk aan hebt. Je kan na gebruik een aantal onderdelen uit de machine halen, wassen en terugplaatsen.

Alles zit makkelijk in elkaar en je krijgt er een borstelset bij geleverd waardoor het schoonmaken onder de waterstraal erg makkelijk wordt. Een groot deel kan ook in de vaatwasmachine.

Deze slowjuicer heeft de juiste prijs van 269 euro. 

Specificaties:

 • De juicer is stil en maakt weinig geluid.
 • Afwasmachine bestendig.
 • Supergrote vulopening.
 • Tijdsbesparend.
 • Motor met 150 Watt.
 • Garantie van 2 jaar.
 • Alles is BPA vrij.
 • Kleuren: Zwart.

Ja! Deze slowjuicer zegt mij wel iets! Ik wil gaan kijken! >>>

5. Princess 202045 Easy Fill.

de beste slowjuicersAls laatste krijgen we dan de goedkoopste slowjuicer in deze top 5. Gezien de lage prijs is hij kwalitatief minder goed. Dat merk je ook dadelijk aan het design en aan de specificaties.

Voor mensen die net starten met juicen en geen ervaring hebben, is dit model misschien wel een goede keuze. Doe je het al langer en ben je echt op zoek naar een duurzaam model dan moet je zeker voor een andere slowjuicer gaan.

Heel veel mensen willen starten met juicen als een goed voornemen of als alternatief voor een dieet, maar ze weten vaak niet hoe lang ze dat zullen volhouden. Daarom is het soms wel een goed idee om een goedkoop modelletje aan te kopen om te starten. Zo kan je kijken of juicen iets voor jou is. 

De juicer Princess oogt mooi en neemt niet te veel plaats in waardoor je hem  op je aanrecht kan laten staan. Hij maakt niet zoveel lawaai. Zo stoor je niet als je een juice staat te maken.

Er is een grote vulopening die je kan kantelen waardoor je de ingrediënten niet hoeft voor te snijden. Appels en tomaten kunnen er in 1 keertje in. Er is ook een druppelstop zodat je het sap tijdig kan stoppen zonder veel verspilling.

Alle onderdelen van deze juicer zijn makkelijk los te maken van elkaar en kunnen in de afwasmachine. Je kan het evengoed snel zelf doen natuurlijk.

Deze slowjuicer heeft de laagste prijs van 115 euro.

Specificaties:

 • Inhoud voor sap: 0,9 liter.
 • Inhoud voor pulp: 0,9 liter.
 • Krachtige motor: 200 Watt.
 • Vaatwasserbestendig.
 • Lengte snoer: 1,1 meter.
 • BPA vrij.
 • Grote vulopening.
 • Makkelijk te reinigen.
 • Verticale perskegel en fijne zeef.
 • Anti-lek tuitje, druppelstop.
 • Antislip bodem.
 • 2jaar garantie.
 • Kleur: Zwart.

Ja! Deze slowjuicer vind ik TOP! Breng me naar de verkooppagina! >>>

Conclusie: “Top 5 Beste Juicers”.

Nu je weet wat een juicer is en welke gezondheidsvoordelen je allemaal kan beleven door af en toe eens een juice te drinken, wil je misschien wel een slowjuicer kopen.

Gebruik hem met regelmaat want juicen is erg gezond en goed voor ons lichamelijk herstel. Geniet van een goede portie groenten en fruit. En drink hem liefst op nuchtere maag.

De top 5 van onze juicers is erg goed. Als je één van deze juicers zal aankopen dan heb je sowieso kwaliteit in huis. Ik hoop van harte dat je nu een keuze kan maken en dat je veel voordelen mag voelen van het drinken van juices!

Heb je nog vragen of wil je graag iets weten, stuur ons dan zeker een mailtje en dan helpen we je verder!

Extra tips!

Ben je nog op zoek naar andere producten? En wil je daar ook graag een top 5 van bekijken. Dan heb ik hier nog wat reviews staan. Ga gerust een kijkje nemen voor je overgaat tot aankopen! Veel succes bij het kiezen!

 1. Top 5 beste blenders. 
 2. Top 5 beste e-readers.
 3. Beste kookboek van het moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *