Getest! Welke E-Reader is de beste? Top 5!

Lees je graag en ben je ook op zoek naar een makkelijke manier om veel boeken bij de hand te hebben? Dan is jouw zoektocht naar de beste E-reader kopen waarschijnlijk hier begonnen.

Het kan verschrikkelijk moeilijk zijn om de juiste apparatuur te vinden die jij nodig hebt en die aan jouw behoefte voldoet. Dat geldt zo voor een blender maar ook voor een wasmachine, een gsm of een e-reader.

Elk mens is anders en dus hebben we allemaal andere behoeften. Zo komt het dus ook dat de ene zweert bij Apple en de andere bij Samsung.

boeken

In ieder geval zijn we in dit artikel op zoek naar de beste e-reader om te kopen. Een e-reader is immers een vernuftig apparaatje waarbij je een grote hoeveelheid boeken kan stockeren op 1 klein systeem.

Zo zal je nooit meer moeten zeulen en sleuren met boeken op vakantie, de trein of naar het werk want op deze manier heb je altijd alle boeken bij de hand. Een e-reader kopen, kan dus een goede keuze zijn!

→ Ga DIRECT naar de BESTE e-reader! 

Wat is een e-reader?

Wat is een e-reader? Dat is een goede vraag. De e-reader is een technisch apparaat dat je in de mogelijkheid stelt om boeken te verzamelen en te lezen. De boeken staan op het apparaat en zo kan je verschillende boeken downloaden. (bron, bron)

De e-reader verzamelt alle papieren boeken digitaal. Zo heb jij steeds alle boeken bij de hand zonder dat je elke dag moet sleuren. E-readers hebben kleine led-lampjes die het licht gelijkmatig verdelen.(bron)

Voordelen van een e-reader?

Twijfel je of je wel een e-reader zou moeten kopen? Ben je verknocht aan het gevoel van papier, het omslaan van de pagina’s en de geur van het boek? Ik begrijp het, dat heb ik ook.

Maar ik heb ook een e-reader en ik kan hier eindeloos op lezen. Het is erg handig en ik heb alle boeken bij de hand.

Er zijn enkele voordelen aan lezen op een e-reader die je misschien niet kent als je het nog nooit gedaan hebt.(bron) Ik som er enkele op:

 • Je leest snel(ler).
 • Het leesproces is intenser.
 • Verschillende boeken bij de hand.
 • Je kan makkelijk aantekeningen maken.
 • Je kan de boeken dadelijk aankopen, wanneer je wilt.
 • De e-reader is klein en compact.
 • Lettergrootte aanpassen.
 • Goedkoper dan échte boeken.
 • Duizenden boeken voor e reader te koop!

Welke e-reader is geschikt voor mij?

Welke e-reader geschikt is voor jou, hangt een beetje af van wat jij nodig hebt of wil bereiken. Daarom gaan we de e-readers vergelijken.

Ben je iemand die alleen leest voor het slapengaan, dan heb je misschien andere behoeften dan iemand die altijd leest.

Ben je iemand met last aan de ogen dan kies je voor een e-reader die ietsje groter is of waar je het lettertype kan aanpassen of vergroten.

Gebruik je boeken om mee te werken, dan wil je zeker een e-reader waar je aantekeningen kan in maken. Er zijn ook verschillende manieren om boeken te downloaden, misschien ook belangrijk in je keuze. (bron)

Het is dus belangrijk te weten wat jij belangrijk vindt, wat jij nodig hebt om lekker relaxed te kunnen lezen en daar ook te kunnen van genieten. Op basis van jouw behoeften kies je dan de juiste e-reader.

→ Ga DIRECT naar de BESTE e-reader! 

Waar moet ik op letten als ik een e-reader koop?

Als je een e-reader koopt is het belangrijk dat je een beetje aandacht besteedt aan bepaalde aspecten. Ik som voor jou de belangrijkste op. Ga daarnaast nog kijken wat jij belangrijk vindt.

Ga je dan op zoek naar de beste e-reader voor jou, schrap dan eerst alle readers die niet voldoen aan jouw voorwaarden. Ga dan vergelijken tussen diegene die overblijven. (bron, bron)

Dit zijn zeven zaken waar je best een beetje aandacht aan besteedt:

1. Grootte van het scherm.

Er zijn verschillende groottes beschikbaar. Het standaard formaat van een e-reader is meestal 6 inch. Maar er zijn tegenwoordig ook e-readers die een groter formaat van scherm hebben.

Sommige mensen vinden dat leuker en prettiger lezen. Zo zijn er ook schermen van 6,8 inch of zelfs 7 inch.

Kies wat jij het fijnste vindt. Vind je een kleiner scherm prima of heb je het liever wat groter omdat het dan meer het gevoel geeft van een echt boek.

2. Waterdicht.

Sommige mensen zullen di niet belangrijk vinden omdat ze nooit zullen lezen in een bad. Maar andere mensen vinden het heerlijk om een boek te lezen in een heet en warm bad.

Andere mensen gaan vaak naar het strand, of sommige mensen zijn simpelweg onhandig of hebben kleine kinderen rondlopen.

Een ongelukje is snel gebeurd en als je e-reader waterproof is, dan loop je hier geen risico. Vind je dat niet belangrijk, dan vink je dit niet aan, als je op zoek gaat!

3. Aanpassen lettergrootte, regelafstand.

Ben je iemand die zich niet zo goed kan aanpassen aan bepaalde lettertype en vind je dat heel belangrijk in de keuze van een boek? Dan kan je best een e-reader nemen waarbij je dit makkelijk kan aanpassen.

Ook als je last hebt met je ogen of moeite met kleine lettertjes dan kan een e-reader soelaas brengen in het aanpassen van de lettergrootte maar ook bijvoorbeeld de regelafstand.

Ontspannen en lekker kunnen lezen blijft belangrijk, dus maak hierin een goede keuze.

4.Kobo of geen Kobo?

Dat is een keuze die je zelf moet maken. De aanschaf van een Kobo toestel komt met vele voordelen. Het is makkelijker om boeken te downloaden en je hebt een online bibliotheek ter beschikking.

Als je een abonnement neemt, krijg je er vaak nog extra voordelen en gratis te lezen boeken bij. Je hoeft ook niet op zoek naar de juiste boeken in de juiste formaten voor jouw e-reader.

Maar er zijn natuurlijk ook niet Kobo e-readers die erg goed zijn en aardig om mee te lezen. De keuze ligt dus volledig bij jou.

5.Goed voor de ogen.

Zorg voor een goede kwaliteit van schermverlichting. Zorg ervoor dat je kan lezen bij daglicht, zonlicht maar ook als het donker wordt of zelfs in het midden van de nacht.

De schermverlichting bepaalt hoe hard of zacht je ogen moeten werken.

6.Kwaliteit/Techniek.

De kwaliteit van electronica is altijd belangrijk. Zorg er dus ook voor dat je altijd kiest voor kwaliteit. Je kan wel een goedkoop merk kopen en daar dan weinig geld voor betalen, maar dat gaat  meestal niet zo lang mee.

Als je kiest voor een e-reader met naam en van goede kwaliteit betaal je in eerste instantie een beetje meer, maar daar haal je altijd je voordeel uit.

7. Extra snufjes: Notities maken/ingebouwd woordenboek.

Er zijn altijd extra snufjes te vinden op e-readers. Dan heb je niet alleen de schermverlichting, of het speciale Ink scherm, maar je hebt ook e-readers met touchscreen, bedieningsknoppen of zelfs allebei.

Wil je graag notities nemen of lees je graag in een andere taal en is een woordenboek dan handig? Het kan allemaal. Kijk goed rond wat jij nodig hebt en welke e-reader aan jouw behoefte voldoet.

Wat is de prijs van een E-reader?

De prijs van e-readers kan erg verschillen. Ze liggen tussen de 130 en de 500euro. Dat zijn grote prijsverschillen zoals je dat meestal bij alle producten hebt.

Een goede e-reader heeft een prijs rond de 200-300 euro. Dan weet je zeker dat je kwaliteit hebt en een goed exemplaar in handen.

Kies naar je budget maar laat je niet verleiden om gemakkelijkheidshalve de goedkoopste te nemen. Heel vaak kom je dan bedrogen uit en heb je een apparaatje van slechte kwaliteit. Kieskeurig zijn is de boodschap!

Top 5: Beste E-readers!

Wat de beste E-reader is, bepalen we op basis van wat het apparaat allemaal te bieden heeft. Zoals gezegd is dat vaak een persoonlijke keuze, maar heel vaak hebben de meeste mensen hetzelfde idee.

1. Kobo Libra H2O.

de beste e-readerDe eerste e-reader die ik je leer kennen is een Kobo e-reader. De Kobo Libra H20 is een e-reader van erg goede kwaliteit waar je heel veel plezier zal aan beleven.

Hij bezit allerlei mogelijkheden waardoor hij geschikt is voor vele lezers. Bekijk het allemaal en laat het even op je inwerken.

Specificaties van de Kobo libra H2O E-reader.
 • Een scherm van 7 inch. Dit is een groot scherm. (De meeste e-readers hebben een 6 inch scherm).
 • E-ink scherm.
 • De e-reader is stofbestendig.
 • Hij is ook waterbestendig!
 • Ingebouwde wifi aanwezig.
 • Een opslagcapaciteit voor je boeken van 8GB.
 • Aanwezigheid van knoppen om te navigeren.
 • Het leeslicht kan manueel aangepast worden.
 • Geen weerkaatsing van de zon op je e-reader.
 • Mogelijkheid tot perfect lezen in het donker.
 • Je kan kiezen om het boek, liggend of staand te lezen. Beide versies zijn aanwezig.
 • Lettertype en lettergrootte manueel aan te passen naar eigen keuze.
 • Dyslectie-vriendelijk lettertype is aanwezig.
 • Een zuinige batterij waardoor je niet vaak moet opladen.
 • Je kan een Kobo plus abonnement aanschaffen.
 • Kleuren: Zwart of wit.

Persoonlijk vind ik de witte versie van deze e-reader erg mooi, maar omdat ik toch steeds een hoesje koop bij de e-reader maakt de kleur niet echt veel verschil.

Deze e-reader heeft zowat alles wat een reader moet hebben. Je kan hem zelf aanpassen en je kan hem gebruiken zoals jij dat het liefste wil.

Ja! Ik wil deze e-reader bekijken! Breng me naar de Kobo Libra H20! >>>

2. Kobo Forma.

Kobo FormaNummer 2 is de Kobo Forma. Deze e-reader is eveneens van het merk Kobo en is een verbeterde versie van de vorige E-readers.

Doordat dit een verbeterde versie is, zorgt dit ervoor dat het absoluut één van de betere e-readers is die je je kan aanschaffen.

Specificaties van de Kobo Forma E-reader.
 • Een scherm van 8 inch: een groter scherm dan de meeste e-readers.
 • Deze e-reader is waterbestendig.
 • Ingebouwde wifi.
 • Een opslagcapaciteit van 8GB.
 • Er is achtergrondverlichting en een touchscreen.
 • Geen blauwe schermen meer die slecht zijn voor de ogen.
 • Standby tijd van 4 weken.
 • Optimale lichtsterkte automatisch aangepast aan de tijd van de dag.
 • E-Ink technologie, haarscherpe kwaliteit.
 • Mogelijkheid tot zelf aanpassen van lettertype, lettergrootte en marges tussen de zinnen.
 • Maken van notities en markeren van zinnen.
 • Ingebouwd woordenboek.
 • Aanschaf van een Kobo plus abonnement is mogelijk.
 • De e-reader is groter maar lichter dan de andere e-readers.
 • Kleuren: Zwart.

Doordat deze e-reader waterbestendig en stofbestendig is heeft hij voor mij een groot stapje voor. Ik ben dan ook iemand die houdt van lezen in het zwembad, aan het strand of in een ligbad.

Gezien er ook wel eens gesmost wordt, vind ik het een veilige optie. Het iets grotere scherm is ook beter voor mensen met slechte ogen.

Ja! Ik wil deze bekijken! Breng me naar de Kobo Forma! >>>

3. Pocketbook Touch HD3    

de beste e-readerDe derde e-reader die ik jou wil voorstellen is de Pocketbook Touch HD3. Deze is niet van het merk Kobo, maar wel een erg goed apparaat. Zeker de moeite om in deze lijst op te nemen.

Het is een erg mooi ogende reader en je kan hem werkelijk overal mee naartoe nemen. Dit zijn zijn specificaties!

Specificaties van de Pocketbook Touch HD3 E-reader.
 • Een scherm van 6inch.
 • Ingebouwde wifi.
 • Een opslagcapaciteit van maar liefst 16GB.
 • Aanwezigheid van SmartLight waardoor je ook zelf de helderheid en de kleuren van het licht/schermverlichting kan aanpassen.
 • Lezen binnen en buiten zijn alle twee mogelijk op een aangename manier.
 • Deze reader heeft een waterdichte coating waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen. Lezen in bad, zee, zwembad…
 • Een mogelijkheid om ook naar audioboeken te luisteren. Eveneens muziek of podcasts kunnen beluisterd worden.
 • Kleuren: grijs/zwart of koper/zwart.

Erg leuk zijn ook de verschillende kleuren van deze ipad. Het brengt een beetje variatie. Al kan je dat ook verkrijgen door gewoon een leuk hoesje te kopen.

Er is erg veel ruimte op deze e-reader en je kan daardoor heel veel boeken downloaden. Ben je een grote lezer en heb je meer ruimte nog dan is deze e-reader een absolute aanrader!

Ja, ik vind de Pocketbook Touch HD3 e-reader interessant! Breng me er naar toe! >>>

4. Kobo Clara HD.

Als vierde krijgen we de laatste Kobo E-reader in deze top 5. De Kobo Clara HD. Een erg goed instrument en je krijgt er ook vele voordelen aan toegevoegd.

Specificaties van de Kobo Clara HD E-reader!de beste e-reader
 • Een scherm van 6inch.
 • Ingebouwde Wifi.
 • Opslagcapaciteit van 8GB.
 • ComfortLight Pro verlichtingstechniek.
 • Mogelijkheid tot het zelf aanpassen van de verlichting.
 • E-ink scherm met HD kwaliteit. Alles is scherp te lezen.
 • Geen schitteringen of glans op het scherm.
 • Een goede batterij die lang werkt.
 • Aanpassen van lettertype, lettergrootte, regelafstand…is mogelijk.
 • Mogelijkheid tot het maken van notities of markeren.
 • Ingebouwd woordenboek.
 • Kobo plus abonnement beschikbaar.
 • Instellen van “een gaan slapen” tijd.
 • Kleuren: Zwart.

Deze e-reader is niet waterbestendig en dat vind ik eerlijk gezegd wel een nadeel, maar misschien is het dat niet voor jou?

Ja! Breng me naar deze Kobo Clara HD e-reader! Ik wil hem bekijken! >>>

5. Pocketbook Inkpad 3.

boeken lezenAls laatste in de rij is de Pocketbook Inkpad 3. Een e-reader die ook aan alle voorwaarden voldoet en waar je lekker kan genieten van het lezen van boeken.

Ik som graag de specificaties eventjes voor je op, zodat jullie daarna een goede keuze kunnen maken.

Specificaties van de Pocketbook Inkpad 3 E-reader!
 • Een scherm van 7,8 inch. Dit is een groot beeldscherm zodat je beter kan aflezen.
 • Een goede schermverlichting waarbij gebruik maakt van SmartLight.
 • Helderheid en kleurtemperatuur kan je zelf aanpassen.
 • Ingebouwde wifi.
 • Een opslagcapaciteit van 8 GB.
 • Mogelijkheid tot het plaatsen van een externe geheugenkaart: max 32 GB.
 • Je kan boeken op de audio manier beluisteren.
 • Mogelijkheid tot het “laten voorlezen” van boeken.
 • Ingebouwd vertaal-woordenboek.
 • Aanwezigheid van touchscreen en ook van knoppen om te navigeren.
 • Kleuren: Zwart/Bruin.

Belangrijk om te weten hier is ook dat deze e-reader niet waterbestendig is. Je kan er dus best niet mee in het bad of aan de zee gaan lezen. Leg hem ook uit de buurt van kleine kinderen zodat hij niet beschadigd kan worden.

Ja! Ik ben nieuwsgierig! Breng me naar de Pocketbook Inkpad 3 e-reader!>>>

Conclusie Beste E-readers.

Ben je op zoek naar een goede E-reader dan is deze top 5 hopelijk een goede start om eens rond te kijken wat je nodig hebt.

Ik zou absoluut een e-reader aanraden die waterbestendig is maar dat is misschien niet voor iedereen een noodzaak. Probeer voor jezelf uit te maken wat je belangrijk vindt en wat niet.

Als je graag boeken leest maar je twijfelt of een e-reader iets voor jou is, dan is het zeker de moeite waard om het te proberen. Je zou versteld kunnen staan van hoe fijn het is om met een e-reader te lezen!

Andere tips!

Onderstaande tips kunnen je misschien ook helpen in je zoektocht naar rust en ontspanning. Neem zeker eens een kijkje!

 1. Yoga Nidra, Reis door de chakra’s.
 2. Mindfulness voor het dagelijks leven.
 3. Leer gitaar spelen in 22 lessen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *