Beste Blender voor smoothies! Ontdek onze top 5!

In dit artikel geef ik jou graag de top 5 beste blender voor smoothies die er tegenwoordig te vinden zijn. Een blender is een handig apparaat dat anno 2020 niet meer in je keuken mag ontbreken. We zoeken dus de beste blender 2020!

Eén van de belangrijkste dingen voor jouw gezondheid is wat je eet. Voeding en drankjes bepalen vaak hoe een mens zich voelt, hoeveel energie je hebt en hoe je geestelijke gesteldheid die dag zal zijn.

smoothies

Als je een gelukkig en gezond leven wil dan is het dus belangrijk om aandacht te besteden aan de gezondheid van je lichaam maar ook de gezondheid van je geest.

De menselijke geest wordt erg blij van gezond voedsel. Het is dus een samenwerking tussen lichaam en geest om een gezond mens te krijgen.

Smoothies maken en drinken is één van de makkelijkste manieren om jezelf op een positieve manier te voeden. Daarom is het een goed idee te overwegen om een blender te kopen. We zoeken daarom de beste smoothie maker!

→ Ga DIRECT naar de BESTE blender voor smoothies! 

Wat is een smoothie?

Eén van die makkelijke manieren om veel gezond voedsel binnen te krijgen is door smoothies te drinken. Smoothies zijn vloeibare dranken die je maakt met een blender.

In een gezonde smoothie zitten veel groenten en een stukje fruit. Het zit boordevol gezonde voedingsstoffen en voedt jouw lichaam van binnenuit.

Omdat de volledige groenten en al het fruit in één geheel gemixt worden in de blender bevatten de groenten nog alle vezels. Daardoor heb je bij een smoothie alle goeds van de groenten.

Vezels zijn belangrijk om naar het toilet te kunnen gaan. Doordat je de volledige groente of/en fruit gebruikt, behoud je de vezels en zijn de smoothies dus ook erg goed voor de stoelgang.(bron)

Waarom smoothies drinken?

Door smoothies te drinken geef je jouw lichaam alle goeds wat de natuur te bieden heeft. Een mens heeft grote porties (groene) groenten en fruit nodig om gezond te zijn. (bron)

Als je geen grote eter bent of je hebt het lastig met het eten van bepaalde soorten groenten, dan is een smoothie een handige manier om alle voedingsstoffen in jouw lichaam binnen te smokkelen. (bron)

Smoothies zitten boordevol voedingsstoffen en geven jouw lichaam alles wat het nodig heeft om energievol de dag door te komen en jouw lichaam van binnenuit te voeden en te genezen.

Hoe maak je smoothies?

Een smoothie maken is super makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een snijplankje, een scherp mes en een goede blender. Het is dus niet onbelangrijk op zoek te gaan naar de beste blender voor smoothies.

Je wast alle groenten en ook het fruit. Daarna snij je alles in hapklare stukjes en doet ze in de blender.

heerlijke sapjes maken

Je kan dan kiezen of je een beetje water toevoegt aan de blender of een andere optie kiest zoals bijvoorbeeld amandelmelk. Daarna mix je alles in de blender en heb je een heerlijke gezonde smoothie.

Steek je smoothie altijd boordevol groene groenten. Zo zal je je lichaam alle goede voedingsstoffen geven die het nodig heeft.(bron)

Gezondheidsvoordelen van smoothies drinken.

Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen aan het drinken van smoothies dat ik oneindig zou kunnen opsommen (bron) maar ik beperk me even tot enkele:

 • Je krijgt een grote portie groenten en fruit binnen.
 • Bevat alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft.
 • Is snel en makkelijk klaar te maken.
 • Je wordt er geestelijk gezond van.
 • Overtollig gewicht verliezen.
 • Minder trek in zoet en suikers.
 • Helpt bij de spijsvertering.(bron)
 • Geeft je een vol gevoel. (bron)
 • Ontgift het lichaam.
 • Is goed voor je huid.
 • Werkt tegen depressies en negatieve gedachten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een blender?

Ga je een blender kopen dan moet je zeker letten op volgende aspecten. Overloop deze thuis al even zodat je in de winkel goed weet waar je moet opletten en welke blenders wel of niet in aanmerking komen.

Ga steeds op zoek naar de beste blender voor smoothies. Zo zal je thuiskomen met een goed exemplaar en niet teleurgesteld zijn. We zoeken samen met jou de beste blender prijs-kwaliteit. 

1.De blenderkan.

De blenderkan van de smoothie is belangrijk. De grootte van de kan is belangrijk maar ook het materiaal waaruit ze gemaakt is. Een glazen kan is hygiënischer en oogt beter.

De inhoud van de blenderkan is ook niet onbelangrijk. Als je een kleine kan neemt dan kan je geen grote hoeveelheden maken. Als je een goede blender wil, dan neem je best een kan van tenminste 1,5 liter.

Ook de vulopening kan best groot genoeg zijn. Zo kan je tijdens het blenden nog extra vloeistof of groenten toevoegen. Dat is handig en ook veiliger in gebruik.

Ben je net op zoek naar een kleiner exemplaar dan heb ik voor jou ook een goede blender in onze top 5 opgenomen. Ook kleinere blenders kunnen van erg goede kwaliteit zijn.

2. De messen.

Een goede blender heeft scherpe messen en liefst minstens 4. Ze staan stevig gemonteerd op het onderstuk. Het onderstuk kan je makkelijk van de blender halen zodat je ze makkelijk kan kuisen.

→ Ga DIRECT naar de BESTE blender voor smoothies! 

3. Het vermogen en de motor.

De motor van de blender is belangrijk. Een krachtige motor heb je nodig om je smoothies goed fijn te mixen en lekker glad te blenden. De motor van de beste blender voor smoothies heeft dus minstens een kracht van 750 Watt.

Sommige motors van blenders zijn niet sterk genoeg. Daardoor houd je brokjes in de smoothie. De smoothie is dan niet lekker en zeker niet aangenaam om te drinken.

4. Veiligheid.

Een veilige blender is belangrijk, daarom kan je het best even aandacht besteden of volgende aspecten aanwezig zijn.

 • Anti-slip voetjes.
 • Anti-start systeem.
 • Dubbelwandige kan.
 • Reverse knop/Pulse knop.
5. De functies.

Stel jezelf de vraag waarvoor je de blender allemaal wil gebruiken en hoe vaak je hem zal gebruiken. Dit zal bepalen of je veel functies op je blender wil of net niet.

Een blender met veel functies is niet noodzakelijk beter dan een blender met weinig functies. Alles hangt af van je persoonlijk gebruik.

Top 5 van beste blenders!

Er zijn heel veel blenders op de markt en het is natuurlijk aan jou om te kiezen welke je koopt. Het is altijd handig als je op zoek bent dat je dan eerst even rondkijkt zodat je ziet wat er allemaal in de aanbieding is.

Kies altijd kwaliteit. Als je dat niet doet en je gaat voor de goedkoopste dan kan je na 6 maanden opnieuw op zoek naar een blender.

Als je een aankoop doet, som je eerst op wat je zoekt en zoek je dan het beste apparaat dat aan jouw wensen voldoet. Daarna kan je vergelijken en een keuze maken.

Wij selecteren voor jou de 5 beste blenders voor smoothies die onze test overleefden en die voldoen aan alle eisen om een goede blender te zijn.

Als je een blender kiest uit onze top 5 haal je een goede blender in huis. Maar de eindkeuze ligt helemaal bij jou.

1. De MagiMix Blender 11628

beste blender voor smoothiesMijn nummer één op het lijstje is de Magimix Blender! Magimix. Dit is een erg goed merk en je weet dat je een goed product in huis haalt.

De blender heeft een glazen kom en een inhoud van 1,8 liter. Hierdoor kan je makkelijk een grote hoeveelheid maken. Dit is handig als je wil gaan meal-preppen en een paar smoothies op voorhand wil klaarmaken.

De blender is sterk en heeft een krachtige motor. Hij blendt de smoothies in één keer glad.

Er zijn 5 verschillende automatische programma’s in geïnstalleerd. Hiermee kan je smoothies, soepen, ijsklontjes of zelfs deeg maken.

De blender heeft 3 toetsen om hem te bedienen, anti-slip bodem, en een draaiknop om het vermogen aan te passen. Hij heeft ook een zelf-schoonmaak functie.

De Magimix Blender is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, crème, transparant en mat chroom. De blender is iets duurder in aankoop maar voldoet aan alle wensen. Dit is de beste blender voor smoothies!

Ja, ik wil de Magimix Blender bekijken! Breng me er naartoe!>>>

2. Philips Avance HR3655/00

beste blender voor smoothiesDe tweede blender die absoluut de moeite waard is om te bekijken en in overweging te nemen is de Philips Avance HR3655/00.

Dit is een blender van erg goede kwaliteit. Hij heeft een krachtige motor van 1400 Watt.

Door de sterkte van de motor zal je altijd gladde smoothies en juices maken, zonder brokjes.

Er zit een kwalitatief erg goed mes in de blender en het is makkelijk te verwijderen om het schoon te maken. De blender is voor het grootste gedeelte ook geschikt om in de afwasmachine te steken.

De blender ziet er mooi en stijlvol uit en heeft een grote kan van 2 liter. De blenderkan is van glas en makkelijk proper te maken.

Bij deze blender krijg je twee kleine meeneem bekers zodat je ook onderweg kan genieten van je smoothie.

Ja, ik wil de Philips Avance HR 3655/00 bekijken! Breng mij er naartoe!>>>

3. De MagicBullet-Blender.

beste blender voor smoothiesDe derde blender die ik bestudeerd heb en die in het rijtje terecht komt is de MagicBullet Blender.

Deze blender bestaat uit 11 verschillende delen. Zo kan je met deze blender heel wat meer dan alleen blenden.

Je kan hakken, blenden, mixen, kloppen, malen en zoveel meer. Deze blender is een echte keukenmachine die je multifunctioneel kan inpassen in jouw kookavonturen.

Belangrijk om te weten is dat deze blender klein is. De blenderkan is maar 0,5liter groot. Je kan daardoor maar 1 portie maken en je zal dus steeds opnieuw moeten starten als je grotere porties wil maken.

Deze blender heeft nog een heel aantal extra functies waar je mee aan de slag kan gaan:

 • Er is een lock modus en een pulse modus.
 • Hij heeft een makkelijk te hanteren bedieningssysteem.
 • Er wordt een anti-lek deksel en een strooideksel bij geleverd.
 • Anti-lek fliptop deksel voor jouw smoothie “on the go”.
 • Pba vrij.
 • Vaatwasbestendig.

Ja, ik wil de MagicBullet-Blender bekijken! Breng mij er naartoe!>>>

4. Tefal Perfectmix BL811D Blender.

beste blender voor smoothiesOp de vierde plaats een blender van het merk Tefal. De Tefal Perfectmix BL811D Blender.

Dit is een stijlvolle blender die in elke keuken past. Hij ziet er mooi uit en neemt niet veel plaats in.

Hij is eveneens van erg goede kwaliteit, heeft een sterke motor met 1200 watt. Hierdoor zorgt ook hij voor gladde smoothies zonder brokjes.

Deze blender heeft de meest krachtige mesjes. Geen 4, maar wel 6 mesjes worden er hier gebruikt om jouw smoothies te blenden.

Er zijn 3 programma’s beschikbaar. De blenderkan is van glas en heeft een inhoud van 1,5 liter. De blender is ook makkelijk te reinigen.

Niet onbelangrijk is dat deze blender ook erg goed scoort op vlak van veiligheid. Hij bezit een luchtkoelingssysteem waardoor hij niet oververhit kan raken. Ook de blenderkan is vervaardigd om tegen warmte te kunnen.

Ja, ik wil de Tefal Perfectmix Blender bekijken! Breng mij er naartoe!>>>

5. Tefal Ultrablend Cook BL962B

blenderDe laatste blender die zeker de moeite is om even te bekijken is een blender van Tefal. De Tefal Ultrablend Cook BL962B.

Deze blender is erg geschikt voor het maken van smoothies maar ook voor het maken van warme soep.

De blender heeft een sterke motor met 1300 watt. De blenderkan heeft een inhoud van 2 liter. Ze is van glas en hittebestendig.

De 6 messen in de blender zijn van roestvrij staal en dus erg hygiënisch. Ze kunnen makkelijk verwijderd worden als de blender schoongemaakt moet worden.

De blender is in het bezit van anti-slip voetjes voor de stabiliteit en de veiligheid. Er zijn 8 programma’s voorgeprogrammeerd. En je krijgt er ook een receptenboekje bij om ideetjes op te doen.

Ja, ik wil de Philips Avance HR 2098/30 bekijken! Breng mij er naartoe!>>>

Conclusie: “Top 5 beste blenders”.

Wil je een blender kopen en weet je niet goed welke je moet kiezen, dan hoop ik dat dit artikel een beetje verhelderend kon zijn.

Als je een gezond leven wil dan is een blender één van de beste aankopen die jij kan doen. Het is weliswaar belangrijk dat jij de juiste blender kiest die voldoet aan jouw behoeften.

De vijf blenders beschreven in dit artikel zijn stuk voor stuk kwalitatief erg goede blenders. Ze zullen je allemaal heerlijk lekkere smoothies geven.

Nu is het aan jou om er diegene uit te kiezen, die past in jouw gezin, keuken en behoeften. Ik wens je alvast veel succes met je keuze!

Heb je toch nog een vraag of wil je iets weten, aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen, dan proberen we jou te helpen!

→ Ga DIRECT naar de BESTE blender voor smoothies! 

Extra tips!

Zoek je gezonde maaltijden? Een kookboek om inspiratie op te doen? Lees dan zeker even deze reviews!

 1. Koolhydraatarm-30-dagen-Menu.
 2. De Keto Revolutie.
 3. De AfslankReceptenBijbel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *